Iš pareigų atleistas R. Tillersonas susitiko su būsimu savo įpėdiniu M. Pompeo

Postą paliekantis JAV valstybės sekretorius Rexas Tillersonas antradienį susitiko su Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) direktoriumi Mike'u Pompeo, kurį prezidentas Donaldas Trumpas pasirinko jo įpėdiniu. 

 R.Tillersonas jau perdavė visus valdžios įgaliojimus savo pavaduotojui, tačiau oficialiai dar užims valstybės sekretoriaus postą iki kovo 31 dienos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 R.Tillersonas jau perdavė visus valdžios įgaliojimus savo pavaduotojui, tačiau oficialiai dar užims valstybės sekretoriaus postą iki kovo 31 dienos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 20, 2018, 10:42 AM

Šaltinis Valstybės departamente pranešė, kad R.Tillersonas ir M.Pompeo susitiko departamento būstinėje Vašingtono Fogi Botomo rajone. Pareigūnas atsisakė nurodyti savo pavardę, nes nėra įgaliotas kalbėti viešai. 

Tai pirmasis R.Tillersono ir M.Pompeo susitikimas nuo tada, kai D.Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė apie savo sprendimą atleisti iš pareigų valstybės sekretorių ir į jo vietą paskirti CŽV direktorių. 

Pirmadienį M.Pompeo taip pat ketina susitikti su Senato Užsienio ryšių komiteto pirmininku Bobu Corkeriu. Šiam komitetui teks spręsti, ar pritarti M.Pompeo kandidatūrai prieš pateikiant ją viso Senato balsavimui. 

R.Tillersonas jau perdavė visus valdžios įgaliojimus savo pavaduotojui, tačiau oficialiai dar užims valstybės sekretoriaus postą iki kovo 31 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.