Saudo Arabijos sosto įpėdinis apsilankė Baltuosiuose rūmuose

JAV prezidentas Donaldas Trumpas antradienį Baltuosiuose rūmuose ištaigingai sutiko Saudo Arabijos sosto įpėdinį Mohammedą bin Salmaną ir gyrė „puikią draugystę“ su karalyste, tačiau apie tarpusavio nesutarimus viešai neužsiminė.

 Princas susitiko su prezidentu.<br> AP nuotr.
 Princas susitiko su prezidentu.<br> AP nuotr.
 Princas susitiko su prezidentu.<br> AP nuotr.
 Princas susitiko su prezidentu.<br> AP nuotr.
 Princas susitiko su prezidentu.<br> AP nuotr.
 Princas susitiko su prezidentu.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-03-21 08:25

Priešais kameras D. Trumpas ir pastaraisiais mėnesiais konsoliduoti valdžią besistengiantis princas Mohamedas šypsojosi, spaudė vienas kitam rankas ir keitėsi maloniomis frazėmis.

„Mums garbė, kad turime čia Saudo Arabijos kronprincas, – sakė JAV lyderis prieš bendrus pietus Baltuosiuose rūmuose. – Mūsų santykiai tikriausiai yra stipriausi nei kada nors anksčiau – suprantame vienas kitą.“

D. Trumpas apie pokyčius karalystėje sakė, kad „nuo jūsų pastarojo vizito Baltuosiuose rūmuose įvyko neįtikėtinų dalykų“.

„Buvote kronprincas, o dabar esate daugiau nei kronprincas“, – sakė JAV prezidentas. Jis taip pat pridūrė, kad pasiilgsta Mohammedo tėvo karaliaus Salmano ir tikisi greitai jį pamatyti.

Princo Mohammedo reformistinė žinutė ir pažadai investuoti JAV itin patiko 39 metais už jį vyresniam politikos naujokui D. Trumpui ir jo žentui bei patarėjui Jaredui Kushneriui.

JAV lyderis ir Mohammedas bin Salmanas, dažnai vadinamas tiesiog MBS, susitikę akis į akį aptarė Irano karinio aktyvumo, Artimųjų Rytų taikos klausimus. Taip pat jie kalbėjosi apie itin konservatyvių Saudo Arabijos įstatymų švelninimą ir milžiniškų investicijų galimybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024