Ispanijos vyriausybė atmetė naujausią planą Katalonijos lyderiui išrinkti

Ispanijos vyriausybė atmetė separatistų Katalonijos parlamente planą regiono prezidentu išrinkti iškilų nepriklausomybės šalininką Jordi Turullą.

 J.Turullas yra jau trečias nepriklausomybės šalininkų Katalonijos parlamente pasiūlytas kandidatas nuo gruodį įvykusių rinkimų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 J.Turullas yra jau trečias nepriklausomybės šalininkų Katalonijos parlamente pasiūlytas kandidatas nuo gruodį įvykusių rinkimų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2018, 2:14 PM, atnaujinta Mar 22, 2018, 2:58 PM

Teritorinio administravimo valstybės sekretorius Roberto Bermudezas de Castro sakė, kad ketvirtadienio balsavimas Barselonoje yra tiesiog dar vienas manevras regionui beviltiškai bandant pasiekti nepriklausomybę.

Ispanijos Senatui R.B.de Castro sakė, kad vyriausybė nepritars jokio kandidato, kuriam gresia teismo procesas, išrinkimui. J.Turullas yra tarp buvusių Katalonijos pareigūnų, kuriems gresia kaltinimai maištu dėl regiono parlamento praėjusių metų bandymo atsiskirti nuo Ispanijos.

Tyrimą dėl maišto prižiūrintis Aukščiausiojo Teismo teisėjas planuoja penktadienį pateikti kaltinamuosius aktus.

J.Turullas yra jau trečias nepriklausomybės šalininkų Katalonijos parlamente pasiūlytas kandidatas nuo gruodį įvykusių rinkimų.

Šiuo metu Kataloniją valdo centrinė vyriausybė Madride.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.