Sirijos sukilėliai traukiasi iš Rytų Gutos

Sirijos sukilėliai pagal pirmą tokio pobūdžio evakuacijos susitarimą ketvirtadienį pradėjo trauktis iš vis silpstančios opozicijos kontroliuojamo Rytų Gutos anklavo šalia Damasko, pranešė valstybinė žiniasklaida.

 Per Rusijos remiamą režimo oro ir sausumos pajėgų nuo vasario 18-osios vykdomą operaciją iš sukilėlių atkovota mažiausiai 80 proc. Rytų Gutos teritorijos.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Per Rusijos remiamą režimo oro ir sausumos pajėgų nuo vasario 18-osios vykdomą operaciją iš sukilėlių atkovota mažiausiai 80 proc. Rytų Gutos teritorijos.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2018, 4:05 PM

Valstybinė televizija pranešė, kad „iš Charastos iki šiol pasitraukė 547 žmonės, tarp jų ir 88 kovotojai“.

Karinis šaltinis naujienų agentūrą AFP informavo, kad sukilėliai ir civiliai autobusuose laukė buferinėje zonoje, kad galėtų patekti į režimo kontroliuojamą teritoriją.

Manoma, kad Charastos miestą iš viso turėtų palikti 1 500 kovotojų ir tūkstančiai jų šeimų narių, pranešė valstybinė naujienų agentūra SANA.

Susitarimui tarp režimo ir sukilėlių grupuotės „Ahrar al- Sham“, kuri kontroliuoja Charastą, tarpininkavo Rusija. Tai buvo paskelbta trečiadienį.

Per Rusijos remiamą režimo oro ir sausumos pajėgų nuo vasario 18-osios vykdomą operaciją iš sukilėlių atkovota mažiausiai 80 proc. Rytų Gutos teritorijos – paskutinio opozicijos bastiono šalia sostinės.

Likusi teritorija dabar yra padalyta į tris izoliuotas dalis, kurias kontroliuoja skirtingos sukilėlių grupuotės.

Padėtį Sirijoje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) pranešė, kad ši operacija jau pareikalavo per 1 500 civilių gyvybių ir privertė tūkstančius gyventojų palikti savo namus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.