Rusai atsikirto: nervus paralyžiuojanti medžiaga buvo kuriama ir JAV

Nervus paralyžuojanti medžiaga „Novičiok“, kuria Jungtinėje Karalystėje apnuodytas buvęs šnipas, buvo kuriama JAV, pareiškė Rusijos gynybos ministerijos mokslinio centro cheminės-analitinės laboratorijos vadovas Igoris Ribalčenko.

 AFP/Scanpix nuotr.
 AFP/Scanpix nuotr.
 AFP/Scanpix nuotr.
 AFP/Scanpix nuotr.
 AFP/Scanpix nuotr.
 AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 25, 2018, 9:05 PM

„1998 metais, stebėdami vieną JAV Nacionalinio standartų biuro išleistą spektrinę analizę, mes pastebėjome medžiagą, kuri iš tikrųjų buvo organofosfatas. Žinojome, kad ji turėjo stiprų, mirtiną poveikį. Dabar aiškėja, kad tai iš tikrųjų buvo „Novičiok“, A234“, – televizijos kanalui „Rossija-1“ sakė I. Ribalčenko.

Jis teigė, kad ši medžiaga buvo registruota JAV duomenų bazėje šios šalies kariuomenės cheminių tyrimų ir plėtros centro darbuotojo.

Buvęs dvigubas agentas Sergejus Skripalis ir jo dukra Jungtinėje Karalystėje buvo apnuodyti kovo pradžioje. Londonas dėl šio išpuolio kaltina Maskvą ir išsiuntė iš šalies 23 rusų diplomatus.

Britanija teigia, kad kovinė medžiaga „Novičiok“ buvo sukurta Sovietų Sąjungoje. Šalies žvalgyba nurodo, kad Rusija pastarąjį dešimtmetį pasigamino šios medžiagos.

Rusija griežtai neigia prisidėjusi prie S. Skripalio apnuodijimo ir taip pat paskelbė iš šalies išsiųsianti 23 britų diplomatus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.