Saudo Arabija numušė septynias Jemeno sukilėlių raketas, žuvo vienas žmogus

Saudo Arabijos pajėgos sekmadienį numušė Jemeno sukilėlių paleistas septynias raketas – taip pat virš sostinės Rijado, o per šiuos incidentus žuvo mažiausiai vienas žmogus, pranešė kariškiai.

Saudo Arabijos pajėgos sekmadienį numušė Jemeno sukilėlių paleistas septynias raketas – taip pat virš sostinės Rijado, o per šiuos incidentus žuvo mažiausiai vienas žmogus, pranešė kariškiai.<br> TS/Scanpix nuotr.
Saudo Arabijos pajėgos sekmadienį numušė Jemeno sukilėlių paleistas septynias raketas – taip pat virš sostinės Rijado, o per šiuos incidentus žuvo mažiausiai vienas žmogus, pranešė kariškiai.<br> TS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2018, 8:15 AM

Sukilėliai paleido raketų į Saudo Arabiją Rijado vadovaujamos koalicijos intervencijos į Jemeną trečiųjų metų išvakarėse.

Rijade krintančios raketų nuolaužos užmušė vieną Egipto pilietį, dar du žmones sužeidė.

Gyventojai pasakojo prieš vidurnaktį girdėję garsius sprogimus ir ryškius žybsnius padangėje.

Irano palaikomi husių sukilėliai paleido tris raketas į Rijadą ir dar keturias – į pietinius miestus Chamis Mušaitą, Džizaną ir Nadžraną. Koalicija nurodė, kad jos visos buvo nutaikytos į tankiai gyvenamas teritorijas.

„Šie Irano remiamos husių grupuotės agresyvūs ir priešiški veiksmai įrodo, kad Irano režimas toliau palaiko ginkluotą grupuotę, pasižyminčią koviniais pajėgumais, – sakė koalicijos atstovas Turki al Malki. – Leisti daug balistinių raketų į miestus yra svarbus posūkis.“

Husių kontroliuojama televizija „al Masira“ teigė, kad sukilėliai taikėsi į Karaliaus Khalido tarptautinį oro uostą Rijade, taip pat kitus oro uostus karalystės pietuose.

JAV gynybos sekretorius praeitą savaitę paragino Vašingtone viešėjusį Saudo Arabijos sosto įpėdinį princą Mohammedą bin Salmaną (Mohamedą bin Salmaną) imtis „skubių pastangų“, kad konfliktas Jemene baigtųsi.

Nuo praeitų metų husiai į Saudo Arabiją paleido dešimtis raketų, bet Rijado pajėgos teigia visas jas numušusios. Šios atakos atskleidžia, kaip Jemeną krečiantis konfliktas peržengia šios šalies ribas.

Po vėliausių atakų koalicijos karinė kampanija gali dar labiau eskaluotis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.