JAV įves naujas sankcijas Rusijos įmonėms dėl padėties Sirijoje

 

 AFP/Scanpix nuotr.
 AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2018, 10:38 PM

Po cheminės atakos Sirijoje Jungtinės Valstijos įves naujas sankcijas Rusijos įmonėms, aprūpinančioms Basharo al Assado režimą, sekmadienį pranešė JAV ambasadorė Jungtinėse Tautose Nikki Haley.

„Pamatysite, kad sankcijos Rusijai bus įvestos. Apie jas sekretorius Mnuchinas paskelbs pirmadienį, jeigu to dar nepadarė“, – interviu televizijos CBS laidai „Face the Nation“ sakė diplomatė.

„Jos bus nukreiptos į bet kokio pobūdžio įmones, kurios buvo susijusios su Assadu ir cheminio ginklo panaudojimu“, – pridūrė ji.

Šios sankcijos bus paskelbtos praėjus kelioms dienoms po JAV, Prancūzijos ir Britanijos karinio smūgio Sirijai. Taip jos atsakė į Dumos mieste įvykdytą balandžio 7 dienos ataką, galimai įvykdytą cheminiu ginklu. Per šį išpuolį žuvo 40 žmonių.

JAV kariuomenės atstovai teigė, kad ankstyvą šeštadienio rytą įvykę smūgiai sunaikino Sirijos cheminio ginklo pajėgumų pagrindą.

Nors Vakarai vengė smogti Rusijos taikiniams, JAV Maskvą neužtikrinus 2013 metų susitarimo sunaikinti Sirijos cheminį ginklą.

Šiam susitarimui tarpinininkavo Rusija, siekdama vengti JAV smūgių po cheminės atakos Sirijoje 2013 metais. Per šią ataką Rytų Gutos priemiesčiuose žuvo 1,4 tūkst. žmonių.

„Manau, kad kiekvienas žino, jog nusiuntėme stiprią žinutę ir tikimės, kad jie ją išklausys“, – kalbėdama apie JAV, Prancūzijos ir Britanijos smūgį sakė N. Haley.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.