Rusija ir Sirija neleidžia OPCW ekspertams patekti į Dumą

 Kremlius pirmadienį pareiškė, kad tvirtinimai, jog Rusija ir Sirija neleido Cheminio ginklo uždraudimo organizacijos (OPCW) faktų nustatymo misijos ekspertams patekti į Dumą tirti įtarimų dėl dujų atakos šiame Damasko priemiestyje, yra „nepagrįsti“.

 Rusija ir Sirija kol kas neleidžia Cheminio ginklo uždraudimo organizacijos (OPCW) faktų nustatymo misijos ekspertams patekti į Dumą tirti įtarimų dėl dujų atakos šiame Damasko priemiestyje, pirmadienį pranešė Jungtinės Karalystės ambasada Nyderlanduose.<br> Imago/Scanpix nuotr.
 Rusija ir Sirija kol kas neleidžia Cheminio ginklo uždraudimo organizacijos (OPCW) faktų nustatymo misijos ekspertams patekti į Dumą tirti įtarimų dėl dujų atakos šiame Damasko priemiestyje, pirmadienį pranešė Jungtinės Karalystės ambasada Nyderlanduose.<br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-04-16 15:36, atnaujinta 2018-04-16 17:40

„Laikome tokius kaltinimus Rusijai nepagrįstais“, – sakė Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas. Jis tvirtino, kad Maskva palaiko „nešališką tyrimą“.

Kiek anksčiau Didžiosios Britanijos ambasada Nyderlanduose pranešė, kad Rusija ir Sirija kol kas neleidžia Cheminio ginklo uždraudimo organizacijos (OPCW) faktų nustatymo misijos ekspertams patekti į Dumą, kur balandžio 7-ąją per, kaip įtariama, chloro ir zarino dujų ataką žuvo mažiausiai 40 žmonių.

OPCW generalinis direktorius Ahmetas Uzumcu informavo skubiai sušaukto susitikimo dalyvius apie organizacijos ekspertų dislokavimą. OPCW ekspertų komanda į Damaską atvyko šeštadienį.

Maskva žadėjo nesikišti į šios komandos darbą ir sukritikavo Jungtines Valstijas; Rusija sakė, kad savaitgalį suduoti JAV, Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos smūgiai trims objektams Sirijoje buvo bandymas „pakirsti misijos patikimumą“.

D. Peskovas taip pat nesutiko su Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono tvirtinimais, kad savaitgalio aviacijos smūgiai prieš Sirijos režimą įkalė pleištą Turkijos ir Rusijos santykiuose.

Nors ir pripažino, kad Turkija ir Rusija nesutaria „keliais klausimais“, D. Peskovas pabrėžė, jog šie nesutarimai netrukdo abiem šalims bendradarbiauti įgyvendinant stambius ekonominius ir kitokius projektus.

Kaip spėjama, kariniai smūgiai Sirijoje sukėlė Maskvoje pasipiktinimą, tačiau V. Putinas nepaskelbė apie jokias atsakomąsias priemones.

Rusija šeštadienį sušaukė skubų Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos posėdį, tačiau jai nepavyko įtikinti tarptautinės bendruomenės pasmerkti JAV, Britanijos ir Prancūzijos suduotų karinių smūgių Sirijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.