Maskvos teismas pratęsė režisieriaus K. Serebrenikovo namų areštą

Rusijos kino ir teatro režisierius Kirilas Serebrenikovas ateinantį mėnesį negalės dalyvauti Kanų kino festivalyje, kur dėl prestižinio „Auksinės palmės šakelės“ apdovanojimo varžysis jo juosta, nes trečiadienį Maskvos teismas pratęsė jo namų areštą. 

 K. Serebrenikovas gegužę buvo pakviestas į Kanus, kur dėl „Auksinės palmės šakelės“ varžysis jo juosta „Vasara“. <br> AP nuotr.
 K. Serebrenikovas gegužę buvo pakviestas į Kanus, kur dėl „Auksinės palmės šakelės“ varžysis jo juosta „Vasara“. <br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2018, 7:43 AM

„Namų areštas pratęsiamas iki 2018 metų liepos 19 dienos“, – paskelbė teisėjas Arturas Karpovas, kurį cituoja Rusijos naujienų agentūra „RIA Novosti“. 

K. Serebrenikovas yra Rusijos sostinės Gogolio centro teatro meno vadovas, o jo pastatymai rodomi ir legendiniame Maskvos Didžiajame teatre.

Namų areštas režisieriui buvo paskirtas pernai rugpjūtį, kai jam buvo pareikšti kaltinimai per trejus metus iš valstybės biudžeto pasisavinus mažiausiai 68 mln. rublių (977 tūkst. eurų), kurie buvo skirti jo teatro projektui „Platforma“.

K. Serebrenikovas atmeta šiuos kaltinimus ir vadina juos absurdiškais. Jei bus pripažintas kaltu, režisieriui gresia iki dešimties metų kalėjimo. 

K. Serebrenikovas gegužę buvo pakviestas į Kanus, kur dėl „Auksinės palmės šakelės“ varžysis jo juosta „Vasara“. 

2016 metais režisieriaus filmas „Mokinys“ laimėjo apdovanojimą Kanuose.  

Daugybė iškilių menininkų Rusijoje ir už jos ribų atvirai išreiškė palaikymą režisieriui ir pareikalavo jį paleisti į laisvę. 

Dėl jam taikomo namų arešto K. Serebrenikovas negalėjo dalyvauti jo pastatyto baleto apie į Vakarus pabėgusį žymų šokėją Rudolfą Nurejevą premjeroje Maskvos Didžiajame teatre, kuri įvyko pernai gruodį. 

K. Serebrenikovas niekada atvirai nesmerkė prezidento Vladimiro Putino politikos, tačiau jo darbai, kuriuose persipina politikos, religijos ir seksualumo temos, užtraukė jam Rusijos religinių ir konservatyviųjų sluoksnių nemalonę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.