Jaunoji Vladimiro Putino „armija“ ruošiasi pirmajam susirėmimui

Valdančioji partija „Vieningoji Rusija“ paskelbė, kad šalyje su opozicijos akcijomis kovos specialios jaunimo grupės. Pirmasis susirėmimas numatytas gegužės 5-ąją.

Daugiau nei prieš dešimtmetį būtent tokiais tikslais šalyje buvo sukurta prokremliška jaunimo organizacija „Naši“. <br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nei prieš dešimtmetį būtent tokiais tikslais šalyje buvo sukurta prokremliška jaunimo organizacija „Naši“. <br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
 Jaunimo organizacija gins V.Putino tikslus. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Jaunimo organizacija gins V.Putino tikslus. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Opozicionierius A.Navalnas rengia protestą gegužės 5 dieną. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Opozicionierius A.Navalnas rengia protestą gegužės 5 dieną. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Specialiai LR, Maskva

Apr 20, 2018, 8:21 PM

Kova su opoziciniais gatvės demonstrantais patikėta Kremliaus partijos, veikiančios „Vieningosios Rusijos jaunosios gvardijos“ (MGER) pavadinimu, jaunimo sparnui.

Ši Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui ištikima organizacija įkurta 2005-ųjų rudenį, o vienu pirmųjų jos vadovų netrukus tapo Andrejus Turčiakas. Dabar jis – partijos „Vieningoji Rusija“ generalinės tarybos sekretorius.

Jokiais ypač pastebimais darbais „Vieningosios Rusijos jaunoji gvardija“ nepagarsėjo. Bet dabar ji gavo konkrečią ir ilgalaikę darbo užduotį. MGER įkurs greitojo reagavimo grupes, kurios galės greitai mobilizuotis per opozicijos protestus.

Ypatingas dėmesys – milijoniniams miestams Irkutskui, Novosibirskui, Jekaterinburgui, Sankt Peterburgui, ir, žinoma, Rusijos sostinei.

Pirmąkart į gatves MGER aktyvistai ketina išeiti gegužės 5 dieną likus porai dienų iki V.Putino inauguracijos.

Ši diena pasirinkta todėl, kad vienas žinomiausių Rusijos opozicionierių Aleksejus Navalnas ketina gegužės 5-ąją surengti mitingą „Putinas mums ne caras“.

MGER savo aktyvistus pradės ruošti artimiausiomis dienomis. Kaip sako D.Davydovas, svarbiausia – išmokyti jaunimą greitai ir organizuotai išreikšti savo nuomonę vadovaujantis įstatymais.

Jis pridūrė, kad aktyvistų darbas turi sugriauti mitą, jog opozicija kontroliuoja gatves. Bet pagrindinis MGER koordinatorius užsiminė, kad jaunuoliams bus leidžiama panaudoti jėgą.

„Jei kas nors įvyks ir opozicija pradės mėtytis akmenimis, mes nedarysime to paties, bet bėgti neturime teisės“, – aiškino D.Davydovas.

Daugiau nei prieš dešimtmetį būtent tokiais tikslais šalyje buvo sukurta prokremliška jaunimo organizacija „Naši“, sukurta prižiūrint Kremliaus administracijos vadovo pavaduotojui Vladislavui Surkovui.

Regis, dabar istorija kartojasi. Tiesa, pati opozicija, su kuria kovos jaunieji aktyvistai, „prokremliškų kovotojų“ atgimimu netiki.

„Šis klausimas yra susijęs su organizacija ir žmonėmis, o žmonių jie neturi. Todėl jie pasinaudos pinigais, ir viskas“, – į MGER ranka numojo A.Navalno bendražygis Leonidas Volkovas.

Politologas Abasas Galiamovas svarstė, kad tai asmeninė A.Turčiako iniciatyva. Jis užėmė aukštą postą partijoje „Vieningoji Rusija“, bet eidamas naujas pareigas dar nepasireiškė.

„Jis karštligiškai mėgina užsiauginti politinius raumenis ir demonstruoja savarankiškumą. Sukurti kovines draugoves susirėmimams gatvėse su opozicija – kaip tik jam“, – aiškino politologas A.Galiamovas.

Dabar Kremlius turi ir kur kas rimtesnių priemonių netgi masinėms gatvių demonstracijoms išvaikyti.

Prieš dvejus metus V.Putino įsaku sukurtai Rusijos Federacijos nacionalinės gvardijos „Rosgvardija“ pajėgų federalinei tarnybai priklauso daugiau nei 300 tūkst. kovotojų ir ji puikiai aprūpinta pažangiausia technika.

Iš federalinės valstybinės statistikos tarnybos „Rosstat“ suvestinių galima sužinoti, kad viena sėkmingiausių pramonės gamybos šakų šalyje pastaruoju metu tapo specialiųjų drabužių siuvimas. Jos apimtis padidėjo 26 procentais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.