Premjero posto siekiantis Armėnijos protestų lyderis telkia šalininkus

Armėnijos protestų lyderis Nikolas Pašinianas, siekiantis šalies ministro pirmininko poste pakeisti neseniai atsistatydinusį veteraną Seržą Sargsianą, šeštadienį toliau telkė savo šalininkus, o viena pagrindinių opozicijos partijų rengėsi apsispręsti, kieno kandidatūrą palaikys.

N.Pašinianas ragino savo šalininkus nesitraukti iš gatvių ir reikalauti, kad respublikonai perduotų valdžią. Tuo metu miesto gatvėmis tapo neįmanoma važiuoti. <br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
N.Pašinianas ragino savo šalininkus nesitraukti iš gatvių ir reikalauti, kad respublikonai perduotų valdžią. Tuo metu miesto gatvėmis tapo neįmanoma važiuoti. <br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 28, 2018, 4:08 PM, atnaujinta Apr 28, 2018, 4:10 PM

N. Pašinianas ir jį remiantys aktyvistai tęsia agitacinę kelionę po Armėniją. Šeštadienį jie planavo surengti antivyriausybinius mitingus trečiame pagal dydį mieste Vanadzore ir mažesniuose miestuose.

31 vieną mandatą parlamente turinti partija „Klestinti Armėnija“ turėjo paskelbti, ar palaikys N. Pašinianą – 42 metų parlamentarą, vadovavusį gatvių protestams, privertusiems opozicijos valdžios užgrobimu kaltintą S. Sargsianą pirmadienį atsistatydinti iš premjero posto.

N. Pašinianas penktadienį pareiškė, jog tikisi, kad „Klestinti Armėnija“ ir mažesnė opozicinė partija Armėnijos revoliucinė federacija (ARF) „apsispręs ir patikslins savo poziciją“.

Apžvalgininkai sako, kad užkulisiuose vyksta intensyvios derybos ir kad padėtis yra neprognozuojama.

S. Sargsiano Respublikonų partija turi daugumą parlamente, tačiau N. Pašinianas tvirtina, kad valdančiojoje partijoje šiuo metu vyrauja „visiška sumaištis“.

N. Pašinianas, vadovaujantis nedidelei „Pilietinio susitarimo“ partijai, kuri priklauso liberaliajam opoziciniam Išeities aljansui (YELQ), yra paskelbęs ultimatumą valdžiai, reikalaudamas, kad parlamentas gegužės 1-ąją jį paskirtų ministru pirmininku.

Vis dėlto Armėnijos vyriausybės vadovo pareigas einantis Karenas Karapetianas atsisako derėtis su N. Pašinianu, nes šis, anot laikinojo premjero, diktuoja derybų sąlygas.

Apžvalgininkų teigimu, turtingo verslininko Gagiko Carukiano vadovaujama „Klestinti Armėnija“ yra išreiškusi paramą N. Pašinianui, tačiau kai kurie jos nariai sako palaikysią tik partijos lyderio kandidatūrą į premjero postą.

N. Pašinianas šeštadienį tęsė savo agitacinę kelionę po šalį.

Penktadienį į N. Pašiniano organizuotą mitingą antrame pagal dydį Armėnijos mieste Giumri, kuriame įsikūrusi Rusijos karinė bazė, susirinko tūkstančiai žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.