Keistas nuosprendis išprievartavimo byloje Ispanijoje sukėlė masinius protestus

Dešimtys tūkstančių ispanų šeštadienį išėjo į Pamplonos gatves protestuoti prieš penkių vyrų išteisinimą aštuoniolikmetės merginos grupinio išprievartavimo per garsųjį Pamplonos festivalį byloje.

 Ispanai ragino nušalinti teisėjus, priėmusius tokį sprendimą. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Ispanai ragino nušalinti teisėjus, priėmusius tokį sprendimą. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 29, 2018, 1:22 PM

Protestai dėl teismo ketvirtadienį priimto sprendimo, po kurio šalies vyriausybė pareiškė svarstysianti keisti įstatymus dėl bausmių už išprievartavimą, vyko ir kituose Ispanijos miestuose, įskaitant Madridą ir Barseloną.

Penki vyrai buvo išteisinti dėl seksualinio pobūdžio išpuolio, įskaitant išprievartavimą, ir buvo nuteisti devynerius metus kalėti už ne tokį rimtą seksualinio išnaudojimo nusikaltimą.

Tūkstančiai moterų demonstracijos metu žygiavo susikibusios rankomis. Policija praneša, kad protesto akcija praėjo taikiai.

„Santander“, vieno didžiausių Ispanijos bankų, vadovė Ana Botin tviteryje parašė, kad toks teismo sprendimas yra „žingsnis atgal kalbant apie moterų saugumą“. O buvusi teisėja ir dabartinė Madrido merė Manuela Carmena sakė, kad „jis neatitinka moterų reikalavimo užtikrinti teisingumą“.

Remiantis bylos duomenimis, penki 27–29 metų amžiaus vyrai buvo kaltinami 2016 metų liepos 7 d. prie vieno daugiabučio įėjimo išprievartavę jauną merginą. Iš pietinio Sevilijos miesto atvykę vyrai išpuolį filmavo ir vėliau „WhatsApp“ susirašinėjimo programėlės grupėje dėl jo gyrėsi, vadindami save „Gauja“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.