Armėnijos Respublikonų partijos deputatai išėjo iš salės pasitarti prieš premjero rinkimus

Armėnijos valdančiosios Respublikonų partijos frakcijos deputatai išėjo iš parlamento posėdžių salės, kurioje dabar vykstančiose diskusijose dėl premjero rinkimų pasisako parlamentinių frakcijų atstovai.

Armėnijos valdančiosios Respublikonų partijos frakcijos deputatai išėjo iš parlamento posėdžių salės, kurioje dabar vykstančiose diskusijose dėl premjero rinkimų pasisako parlamentinių frakcijų atstovai. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Armėnijos valdančiosios Respublikonų partijos frakcijos deputatai išėjo iš parlamento posėdžių salės, kurioje dabar vykstančiose diskusijose dėl premjero rinkimų pasisako parlamentinių frakcijų atstovai. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 1, 2018, 4:47 PM, atnaujinta May 1, 2018, 4:49 PM

Kaip pranešė naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas, Respublikonų partijos frakcijos atstovai planuoja surengti atskirą posėdį, kuriame priims galutinį sprendimą dėl savo pozicijos balsuojant.

Vienintelis kandidatas į premjero postą yra Armėnijos liberaliojo opozicinio Išeities aljanso (YELQ) lyderis ir protestų judėjimo vadovas Nikolas Pašinianas. Jo kandidatūrą iškėlęs aljansas 105 vietų parlamente turi devynis balsus.

N. Pašiniano kandidatūrą pažadėjo remti opozicinė partija „Klestinti Armėnija“ ir Armėnijos revoliucinės federacijos (ARF) frakcija, atitinkamai turinčios 31 ir septynis mandatus parlamente.

Kad būtų išrinktas vyriausybės vadovu, N. Pašinianas turėtų gauti 53 balsus.

Valdančioji Respublikonų partija, kuriai vadovauja buvęs prezidentas ir premjeras Seržas Sargsianas, turi absoliučią daugumą Nacionaliniame Susirinkime – 58 balsus. Tačiau ši partija pareiškė nekelsianti savo kandidato į vyriausybės vadovo postą. Partija kol kas oficialiai nepaskelbė, kaip balsuos.

Jeigu balsavime dalyvaus visi kitų frakcijų deputatai, premjero posto siekiančiam N. Pašinianui reikėtų dar gauti mažiausiai šešis valdančiosios partijos deputatų balsus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.