JAV aukščiausiasis teismas vertina, ar mirties bausmė gali būti įvykdyta panaudojant dujas

JAV aukščiausiasis teismas vertina galimybę mirties bausme nuteistam asmeniui egzekuciją įvykdyti panaudojant dujas. Į teismą kreipėsi 49-erių Russello Bucklewo advokatė. Vyras serga reta kraujagyslių liga ir todėl egzekucija suleidžiant jam nuodų injekciją gali reikšti kankinamą mirtį.

JAV aukščiausiasis teismas vertina galimybę mirties bausme nuteistam asmeniui egzekuciją įvykdyti panaudojant dujas.<br>"Reuters"
JAV aukščiausiasis teismas vertina galimybę mirties bausme nuteistam asmeniui egzekuciją įvykdyti panaudojant dujas.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 1, 2018, 1:28 PM, atnaujinta May 1, 2018, 1:31 PM

Kilus abejonių dėl egzekucijos suleidžiant nuodus, Aukščiausiasis teismas jau 2014-aisiais sustabdė mirties vykdymą R. Buckleweui. To priežastis buvo kelios tokios egzekucijos, kurios, mirties bausmės priešininkų teigimu, nusižengia konstitucijoje numatytam žiaurios bausmės draudimui. Kovą teismas R. Bucklewo egzekuciją sustabdė vėl.

Vyriškis jau prieš du dešimtmečius Misūrio valstijoje buvo nuteistas mirties bausme. Jis 1996-aisiais nužudė naują savo buvusios draugės partnerį. Be to, jis buvusią savo draugę pagrobė ir išprievartavo. Po suėmimo R. Bucklewas pabėgo iš kalėjimo ir peiliu užpuolė buvusios draugės motiną.

Keliose JAV valstijose jau yra galimybė mirtininkams egzekuciją įvykdyti dujų kameroje. Nuo 1976 metų, Mirties bausmės informacijos centro (DPIC) duomenimis, taip pasielgta 11 kartų. JAV jau kelerius metus susiduria su problemomis įsigyti nuodų injekcijoms naudojamų priemonių – Europos įmonės atsisako jas tiekti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.