JT vadovas pasmerkė išpuolius Afganistane

Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Antonio Guterresas piktinasi dėl išpuolių Afganistane, nusinešusių dešimtis žmonių, tarp jų vaikų ir žurnalistų, gyvybių, pirmadienį pranešė jo biuras.

Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Antonio Guterresas piktinasi dėl išpuolių Afganistane, nusinešusių dešimtis žmonių, tarp jų vaikų ir žurnalistų, gyvybių, pirmadienį pranešė jo biuras.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Antonio Guterresas piktinasi dėl išpuolių Afganistane, nusinešusių dešimtis žmonių, tarp jų vaikų ir žurnalistų, gyvybių, pirmadienį pranešė jo biuras.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 1, 2018, 9:07 AM, atnaujinta May 1, 2018, 9:08 AM

„Atakos Kabule ir Kandahare pareikalavo daugybės aukų tarp civilių, į nelaimingus atsitikimus reaguojančių žmonių ir moksleivių“, – JT vadovo žodžiai cituojami jo atstovo spaudai paskelbtame pranešime.

Per dvigubą mirtininkų sprogdintojų ataką Kabule žuvo 25 žmonės, tarp jų – naujienų agentūros AFP pagrindinis fotografas Kabule Shahas Marai ir dar mažiausiai aštuoni kiti žurnalistai. Žiniasklaidos teisių organizacija „Reporteriai be sienų“ (RSF) pareiškė, kad šis išpuolis yra didžiausia pavienė ataka prieš žurnalistus, surengta Afganistane po Talibano režimo žlugimo.

Vėliau pirmadienį Didžiosios Britanijos nacionalinis transliuotojas BBC patvirtino, kad vienas jo reporteris – 29 metų Ahmadas Shahas – buvo nušautas per kitą ataką rytinėje Chosto provincijoje. Transliuotojas daugiau detalių kol kas nepateikė.

„Tikslingas taikymasis į žurnalistus per šią ataką dar kartą pabrėžia, kokių pavojų žiniasklaidos profesionalai patiria vykdydami savo būtiną darbą, – pabrėžė A. Guterresas. – Atsakingieji už tokius nusikaltimus privalo skubiai būti patraukti atsakomybėn.“

Tą pačią dieną rytinėje Kandaharo provincijoje buvo įvykdytas kitas išpuolis: mirtininkui detonavus sprogmenų prikrautą automobilį prie NATO pajėgų kolonos žuvo 11 vaikų, o dar 16 žmonių, tarp jų Rumunijos karių ir afganų saugumo pajėgų narių, buvo sužeisti, nurodė pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.