Kanada planuoja įstatymą, kad apsaugotų rinkimus nuo kibernetinių atakų

Kanados vyriausybė kitais metais vyksiančius parlamento rinkimus nuo kibernetinių atakų ir „kišimosi iš užsienio“ nori apsaugoti įstatyminėmis priemonėmis. Pirmadienį pateiktas atitinkamo įstatymo projektas numato rinkimų kampanijos aukų limitavimą, griežtesnę rinkėjų duomenų apsaugą bei rinkimų kampanijos trukmės apribojimą iki 50 dienų.

 Kanados vyriausybė kitais metais vyksiančius parlamento rinkimus nuo kibernetinių atakų ir „kišimosi iš užsienio“ nori apsaugoti įstatyminėmis priemonėmis.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Kanados vyriausybė kitais metais vyksiančius parlamento rinkimus nuo kibernetinių atakų ir „kišimosi iš užsienio“ nori apsaugoti įstatyminėmis priemonėmis.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 1, 2018, 1:24 PM, atnaujinta May 1, 2018, 1:28 PM

Šis įstatymas neleistų „užsienio organizacijoms“ finansuoti rinkimų Kanadoje, sakė demokratinių institucijų ministro pareigas einantis Scottas Brisonas. Remiantis projektu, reklamos skelbėjams Kanadoje ateityje bus draudžiama sąmoningai priimti pinigus už rinkimų kampanijos skelbimus iš užsienio.

Partijos, anot projekto, turės atskleisti, kokius duomenis apie rinkėjus renka ir kaip naudoja informaciją. Be to, vyriausybė nori vėl leisti balsuoti Kanados piliečiams, kurie ilgiau nei penkerius metus gyvena užsienyje. Ši nauja nuostata galiotų milijonui kanadiečių.

Atitinkami ministro pirmininko Justino Trudeau'o planai yra ir reakcija į kaltinimus, kad Rusija kišosi į 2016 metų JAV prezidento rinkimų kampaniją. Maskva kaltinimus neigia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.