Smūgis D. Trumpui – jo komandą palieka dar vienas žmogus

JAV prezidento Donaldo Trumpo pagrindinis advokatas Ty Cobbas, atsakingas už reagavimą į specialiojo prokuroro Roberto Muellerio vykdomą tyrimą dėl numanomo Rusijos kišimosi į 2016 metų rinkimus, mėnesio gale šias pareigas užleis Emmetui Floodui, prezidento Billo Clintono apkaltos bylos veteranui, trečiadienį pranešė Baltieji rūmai.

 D.Trumpą palieka vienas pagrindinių jo teisininkų. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 D.Trumpą palieka vienas pagrindinių jo teisininkų. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-03 08:54

„Emmetas Floodas prisijungs prie Baltųjų rūmų darbuotojų atstovauti prezidentui ir administracijai prieš raganų medžioklę dėl Rusijos“, – pareiškė Baltųjų rūmų atstovė spaudai Sarah Sanders.

E.Floodas atstovavo Billui Clintonui, kai 1998–1999 metais buvo nagrinėjama jo apkaltos byla.

T.Cobbas tapo naujausiu veikėju, paskelbusiu apie pasitraukimą iš prezidento teisininkų komandos, vykstant vidaus debatams, ar D.Trumpas turėtų sutikti būti apklaustas R.Muellerio.

T.Cobbas perėmė vadovavimą Baltųjų rūmų teisininkų komandai kovą atsistatydinus ankstesniam pagrindiniam advokatui Johnui Dowdui, įsitikinusiam, jog D.Trumpas jo patarimų nepaiso.

J.Dowdas griežtai priešinosi planams apklausti D.Trumpą, bet prezidentas tuo metu, kaip pranešama, buvo linkęs susitikti su specialiuoju prokuroru ir manė, kad tai leistų greičiau užbaigti šį tyrimą.

Praeitą mėnesį prie prezidento teisininkų komandos prisidėjo buvęs Niujorko meras Rudolphas Giuliani. Pranešama, kad jis ketina derėtis su R.Muelleriu dėl D.Trumpo apklausos.

Dienraštis „The Washington Post“ trečiadienį paskelbė, kad R.Muelleris kovą buvo perspėjęs J.Dowdą, kad gali įpareigoti prezidentą duoti parodymus didžiajai žiuri, jeigu atsisakytų būti apklaustas.

Laikraščiui „The New York Times“ nutekinti R.Muellerio komandos klausimai rodo, kad specialusis prokuroras tiria galimą prezidento trukdymą vykdyti teisingumą, kai buvo iš pareigų atleistas ankstesnis Federalinio tyrimų biuro (FTB) direktorius Jamesas Comey.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.