Vartotojams rengia naujovę – kurs pasimatymų tarnybą

Duomenų nutekinimo skandalo supurtytas socialinis tinklas „Facebook“ vartotojams rengia naujovę – kurs pasimatymų tarnybą. Bet dalis jaunų vartotojų, praradusių pasitikėjimą, į šią idėją žiūri atsargiai.

„Facebook“ įkūrėjas M.Zuckerbergas pabrėžė, kad naujovė bus saugi.<br>AP nuotr.
„Facebook“ įkūrėjas M.Zuckerbergas pabrėžė, kad naujovė bus saugi.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP, „Market Watch“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

May 3, 2018, 5:07 PM

Socialinis tinklas „Facebook“ norėjo, kad susirastumėte draugų. O dabar tikisi, kad čia sutiksite ir antrąją savo pusę.

Taip kalbėjo socialinės platformos įkūrėjas Markas Zuckerbergas per kasmetinę „Facebook“ konferenciją – nauja pasimatymų programa pasirodys šiemet.

Pristatydamas naują produktą M.Zuckerbergas pabrėžė, kad trečdalis santuokomis pasibaigiančių santykių JAV prasideda internete ir kad maždaug 200 mln. žmonių „Facebook“ nurodo neturintys poros.

„Šiandien mes pranešame apie naujas galimybes, kurios pasirodys jau netrukus. Pasimatymų programa bus skirta tikriems ilgalaikiams santykiams, o ne vien nereikšmingiems“, – tikino „Facebook“ įkūrėjas.

Taip kompanija žengs į sferą, kuri jau ir taip pakankamai pripildyta, – egzistuoja daugybė susitikinėjimo ir antrosios pusės paieškų programėlių bei tarnybų. Tiesa, „Facebook“ turi vieną pranašumą – čia jau yra didžiausias skaičius žmonių.

Tiesa, įsiregistruoti į pasimatymų platformą žmonės galės su papildomu profiliu, atskirti jį nuo įprasto.

Kaip ir populiarioje pasimatymų programėlėje „Tinder“, „Facebook“ platformoje bus matomi tik vardai, be pavardžių. O vartotojai bus suvedami ne su savo socialinio tinklo draugais, bet su žmonėmis, kurie taip pat bus pasižymėję, kad yra vieniši.

Tačiau kol kas prognozės dėl platformos sėkmės nėra aiškios – mat pasitikėjimas „Facebook“ šiuo metu yra labai smukęs. Ypač po skandalo, kai vartotojų duomenys buvo perduoti trečiosioms šalims ir sužinota, kad socialinis tinklas filtruoja vartotojų žinutes.

Be to, daug jaunų žmonių naudojasi kitais socialiniais tinklais. Todėl Niujorke gyvenanti internetinių pažinčių ekspertė Meredith Golden mano, kad naujasis socialinio tinklo pasiūlymas bus patraukliausias išsiskyrusiems žmonėms ir vartotojams, kuriems per 40 metų ir kurie kitomis socialinėmis platformomis nesinaudoja.

„Egzistuoja milijonai vienišių, kurie priklauso šiai demografinei grupei ir kurie nori su kuo nors susitikti, bet varžosi naudotis interneto pažinčių programėlėmis, – aiškino M.Golden. – Jei šie žmonės jau naudojasi „Facebook“, šis formatas jiems bus patogesnis.

Bus daug lengviau tiems, kurie svarsto iš naujo pradėti santykius, bet nedrįsta.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.