Ajovos valstijoje įteisintas griežčiausias JAV abortų draudimas

JAV Ajovos valstijos gubernatorė penktadienį pasirašė įstatymą, kuriuo uždraudžiami abortai nuo vaisiaus širdies plakimo užfiksavimo momento – maždaug šeštos nėštumo savaitės.

 Naujasis įstatymas laikomas griežčiausiu visose JAV. Kritikai tvirtina, jog šis teisės aktas atims teisę nutraukti nėštumą iš daugybės moterų, dar nė nežinančių, kad laukiasi.<br> AP nuotr. 
 Naujasis įstatymas laikomas griežčiausiu visose JAV. Kritikai tvirtina, jog šis teisės aktas atims teisę nutraukti nėštumą iš daugybės moterų, dar nė nežinančių, kad laukiasi.<br> AP nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-05 10:29, atnaujinta 2018-05-05 10:30

Šiam įstatymui dviem dienomis anksčiau pritarė šios JAV vidurio vakarų valstijos įstatymų leidėjai, tarp kurių daugiausia – respublikonų. Manoma, kad šis sprendimas išprovokuos teisinę kovą, o konservatoriai tikisi, kad ši svarbi socialinė problema nueis ir iki JAV Aukščiausiojo Teismo.

„Suprantu ir numatau, kad (įstatymas) bus apskųstas teisme“, – prieš pasirašydama teisės aktą sakė gubernatorė Kim Reynolds.

„Tačiau tai yra daugiau nei tiesiog įstatymas. (Kalbame) apie gyvybę. Nesiruošiu atsisakyti, kas esu, ar kuo tikiu“, – pareiškė ji.

Naujasis įstatymas laikomas griežčiausiu visose JAV. Kritikai tvirtina, jog šis teisės aktas atims teisę nutraukti nėštumą iš daugybės moterų, dar nė nežinančių, kad laukiasi. Išimtys numatytos tik išžaginimo ar incesto aukoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.