Donaldas Trumpas skyrė pagiriamąjį žodį ginklams, o Londoną išpeikė

Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas, dalyvaudamas Nacionalinės šaunamųjų ginklų asociacijos (NRA) konferencijoje, gyrė JAV ginklų įstatymus ir palygino padėtį savo šalyje su situacija Didžiojoje Britanijoje. Pastarojoje, anot jo, nusikaltimams vykdyti itin dažnai naudojami peiliai, praneša BBC.

Donaldas Trumpas<br>AFP/Scanpix nuotr.
Donaldas Trumpas<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-05 11:38, atnaujinta 2018-05-05 11:40

Sakydamas savo kalbą D. Trumpas minėjo neseniai skaitęs apie tai, kad dėl baisių durtinių žaizdų situacija vienoje Londono ligoninių buvo tarytum karo zonoje.

Konferencijos metu Dalase, Teksaso valstijoje, JAV prezidentas sakė, kad šiuo metu kėsinamasi į amerikiečių teisę turėti šaunamuosius ginklus.

JAV vadovas šią vasarą turėtų lankytis Jungtinėje Karalystėje. Jis atšaukė anksčiau planuotą savo vizitą pasigirdus raginimams surengti prieš jį nukreiptus masinius protestus.

„Neseniai skaičiau istoriją, kad Londone, kur ginklų įstatymai neįtikėtinai griežti, vienoje kadaise prestižinėje ligoninėje padėtis yra lyg karo zonoje dėl siaubingų durtinių žaizdų, – pareiškė D. Trumpas. – Jie neturi ginklų. Jie turi peilius, ir dėl to ant šios ligoninės grindų pilna kraujo“.

„Sakoma, kad situacija tokia bloga, tarytum tai būtų karo ligoninė. Peiliai, peiliai, peiliai, – sakė D. Trumpas, rankų gestais imituodamas dūrius peiliu. – Londonas prie to nebuvo pratęs. Tačiau jie pratinasi. Tai ganėtinai sunku“.

Nors tiksliai neaišku, iš kokio šaltinio JAV prezidentas sėmėsi informacijos, tačiau prieš mėnesį vienas Londono chirurgas BBC radijui teigė, kad situacija jo ligoninėje buvo it Afganistano karo ligoninėje. Pagal šį interviu dienraštis „The Daily Mail“ parengė straipsnį. Pasak gydytojo, į jo operacinę dėl durtinių ir šautinių žaizdų nuolat patenka 13-15 metų vaikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.