Pinigus klasta išviliojusi australė išgirdo teismo nuosprendį

Moteris Australijoje pamelavusi, jog serga neišgydoma vėžio forma, ir apgaule iš šeimos ir draugų išviliojusi lėšų gydymui kalėjime turės praleisti  3 mėnesius, skelbia BBC.

 Merginos klasta buvo atskleista, kai vienam aukotojui kilo įtarimai apie pinigų panaudojimą pamačius nuotraukas socialiniame tinkle „Facebook“.<br> „Facebook“ nuotr.
 Merginos klasta buvo atskleista, kai vienam aukotojui kilo įtarimai apie pinigų panaudojimą pamačius nuotraukas socialiniame tinkle „Facebook“.<br> „Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-05 16:08

Hanna Dickenson, 24 metų australė, pasakusi tėvams, kad turi išvykti į užsienį gydytis sunkią ligos formą klasta iš šeimos narių ir geraširdžių žmonių išviliojo 42 tūkst. Australijos dolerių (25 tūkst. eurų) siekiančią sumą.

Jos tėvams pinigus aukojo jų draugai, o dukra gautus pinigus išleido atostogaudama.

H.Dickenson pripažino savo kaltę Melburno magistrato teisme septyniais jai mestais kaltinimais dėl apgaule įgyto turto.

Teisėjas tokį poelgį pavadino žeminančiu.

„Žmonių pagalba ir pasitikėjimas kitais buvo pažeistas. Šie žmonės sunkiai dirbo, o kažkas apšvarino jų kišenes“, – teigė teisėjas Davidas Starvaggi.

Vienas žmogus jai paaukojo 10 tūkst. Australijos dolerių (daugiau nei 6 tūkst. eurų). Jis pats buvo ką tik paleistas iš ligoninės po vėžio gydymo. Kitas žmogus pinigų H.Dickenson gydymui skyrė keturis kartus.

Merginos klasta buvo atskleista, kai vienam aukotojui kilo įtarimai apie pinigų panaudojimą pamačius nuotraukas socialiniame tinkle „Facebook“.

H.Dickenson teisėja Beverley Lindsay teisme teigė, kad jos klientė neturėtų sėsti į kalėjimą, nes ji jau pasimokė.

Advokatė bylą palygino su Australijos žvaigždės Belle Gibson byla, kuriai buvo paskirta 410 tūkst. Australijos dolerių (256 tūkst. eurų) bauda, po skaitytojus klaidinančių žinučių, kad ji įveikė smegenų vėžį atlikus tam tikras procedūras.

B.Lindsey teigė, kad jos klientės žala yra žymiai menkesnė. Tačiau D.Starvaggi atsakė, kad šios bylos negali būti sulyginamos.

H.Dickenson greičiausiai skųs nutarimą aukštesnės instancijos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.