Pietų Kalifornijoje per sprogimą pastate žuvo moteris, dar trys žmonės sužeisti

Pietų Kalifornijoje viename gydymo įstaigų pastate antradienį vakare driokstelėjęs sprogimas užmušė vieną moterį ir dar tris žmones sužeidė, pranešė pareigūnai.

 Pietų Kalifornijoje viename gydymo įstaigų pastate antradienį vakare driokstelėjęs sprogimas užmušė vieną moterį ir dar tris žmones sužeidė, pranešė pareigūnai.<br> AP nuotr.
 Pietų Kalifornijoje viename gydymo įstaigų pastate antradienį vakare driokstelėjęs sprogimas užmušė vieną moterį ir dar tris žmones sužeidė, pranešė pareigūnai.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-16 09:52, atnaujinta 2018-05-16 09:53

Tyrėjai kelia prielaidą, kad sprogimas galėjo būti tyčinis ir kad buvo detonuotas pakete paslėptas užtaisas, vienas pareigūnas sakė naujienų agentūrai „The Associated Press“.

Incidentas įvyko biurų pastate Aliso Vjecho mieste, esančiame maždaug už 80 km į pietus nuo Los Andželo. Sprogimas nuplėšė sienų apdailą, atidengdamas izoliacijos sluoksnį ir karkasą.

Pareigūnai kol kas nerado sprogstamojo užtaiso liekos, bet tebetiria pastatą ir aplink jį pažirusias nuolaužas. AP šaltinis sakė, kad jo pateikta informacija yra pagrįsta preliminariais tyrimo duomenimis.

Orindžo apygardos šerifas Dave'as Sawyeris sakė, kad sprogimo būta galingo, todėl aplinkybės įtartinos.

„Kol kas pastate neradom jokio tipo specifinio įtaiso, galinčio mums pasakyti arba padėti suprasti, koks tiksliai užtaisas buvo panaudotas – jeigu ten buvo užtaisas“, – aiškino jis.

Įvykį tiria Orindžo apygardos šerifo departamento sprogmenų ekspertai, JAV Federalinio tyrimų biuro (FTB) agentai ir kitų tarnybų pareigūnai, sakė FTB operatyvinio biuro Los Andžele direktoriaus pavaduotojas Paulas Delacourt'as.

Įvykio liudininkė Mary McWilliams sakė laikraščiui „Orange County Register“, kad atvykusi vizito pas gydytoją rado pastatą apgaubtą dūmų, aplinkui kaukė automobilių signalizacijos.

M. McWilliams pridūrė mačiusi, kaip iš pastato svirduliuodamos išėjo dvi apdegusios moterys, išsitepusios pelenais ir suodžiais.

Viena moteris, nuo kurios apdegusios rankos karojo odos skivytai, ištarė „Pasirūpinkit mano motina“, pridūrė liudininkė. Kitai moteriai kraujavo iš galvos.

„Pagalvojau, kad kilo nedidelis gaisras, kol pamačiau visų veidus ir reakciją“, – pridūrė M. McWilliams.

Pasak ugniagesių, dar vienas žmogus apsinuodijo dūmais.

Orindžo apygardos priešgaisrinės valdybos viršininkas Brianas Fennessy sakė, kad kitapus gatvės esančiame vaikų darželyje niekas nenukentėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.