Ispanijos parlamente šią savaitę rengiamas balsavimas dėl pasitikėjimo premjeru

Ispanijos opozicinė Socialistų partija pirmadienį paskelbė, kad šalies parlamentas vėliau šią savaitę rengia balsavimą dėl pasitikėjimo ministru pirmininku Mariano Rajoy.

Ispanijos opozicinė Socialistų partija pirmadienį paskelbė, kad šalies parlamentas vėliau šią savaitę rengia balsavimą dėl pasitikėjimo ministru pirmininku Mariano Rajoy.<br>"Reuters"
Ispanijos opozicinė Socialistų partija pirmadienį paskelbė, kad šalies parlamentas vėliau šią savaitę rengia balsavimą dėl pasitikėjimo ministru pirmininku Mariano Rajoy.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-28 15:30, atnaujinta 2018-05-28 15:31

Partijos atstovė pareiškė, kad Ispanijos Deputatų Rūmų pirmininkė Ana Pastor ir M. Rajoy pakeisti norintis socialistų lyderis Pedro Sanchezas susitarė neeilines sesijas rengti ketvirtadienį ir penktadienį. Laikydamasi partijos vidaus tvarkos taisyklių atstovė nenorėjo, kad jos pavardė būtų skelbiama.

Visos pagrindinės opozicinės partijos padėjo raginti M. Rajoy atsistatydinti, kai valdančioji dešinioji Liaudies partija buvo nuteista už dalyvavimą didžiulėje „dėkingumo mokesčių“ schemoje, pagal kurią kompanijos mainais į kontraktus duodavo kyšius buvusiems Liaudies partijos parlamentarams ir valstybės tarnautojams.

Tačiau P. Sanchezas dar nėra užsitikrinęs pakankamo palaikymo, kad galėtų nuversti M. Rajoy. Verslui palanki partija „Ciudadanos“ atsisako palaikyti P. Sanchezą ir nori naujų visuotinių rinkimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.