Madride Rusijos prašymu buvo areštuotas aršus Kremliaus kritikas

Ispanijos policija trečiadienį Madride sulaikė investicijų bendrovės „Hermitage Capital“ įkūrėją Williamą Browderį, kuris Rusijoje buvo nuteistas už akių dėl finansinių nusikaltimų. 

 2013 metų liepą Maskvos teismas už akių skyrė amerikiečiui W. Browderiui devynerių metų laisvės atėmimo bausmę už mokesčių vengimą. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 2013 metų liepą Maskvos teismas už akių skyrė amerikiečiui W. Browderiui devynerių metų laisvės atėmimo bausmę už mokesčių vengimą. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 30, 2018, 12:04 PM, atnaujinta May 30, 2018, 12:57 PM

Aršus Kremliaus kritikas buvo sulaikytas pagal Rusijos prašymu Interpolo išduotą arešto orderį. 

„Pagal Rusijos prašymu Interpolo išduotą orderį mane ką tik Madride areštavo ispanų policininkai“, – parašė W. Browderis  savo „Twitter“ paskyroje. 

„Dabar vykstame į policijos komisariatą“, – pridūrė jis. 

W. Browderis savo paskyroje taip pat paskelbė nuotrauką su prierašu: „Sėdėdamas ant galinės ispanų policijos automobilio sėdynės vykstu į komisariatą. Kur konkrečiai – policininkai nesako“.   

Praėjus kelioms valandoms Madrido policija paleido investicijų bendrovės „Hermitage Capital“ įkūrėją W.Browder, trečiadienį naujienų agentūrai „Bloomberg“ sakė Ispanijos policijos atstovas.

Pasak jo, W.Browderis iš Madrido policijos nuovados buvo paleistas paaiškėjus, kad Rusijos per Interpolą išduoto jo arešto orderio galiojimas pasibaigęs.

2013 metų liepą Maskvos teismas už akių skyrė amerikiečiui W.Browderiui devynerių metų laisvės atėmimo bausmę už mokesčių vengimą. 

Netrukus po to S.Magnitskis buvo apkaltintas vengimu mokėti mokesčius. 2009 metų lapkričio 16-ąją, po 11 mėnesių trukusio kardomojo kalinimo, S.Magnitskis mirė sulaikymo centro „Matrosskaja tišina“ ligoninėje, būdamas 37 metų. Manoma, kad kalėjime jis buvo mušamas ir kankinamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.