Atsistatydino Gruzijos generalinis prokuroras

Gruzijos generalinis prokuroras ketvirtadienį atsistatydino, tūkstančiams žmonių išėjus į gatves dėl jam metamų kaltinimų politine įtaka nužudymo byloje.

 Gruzijos generalinis prokuroras ketvirtadienį atsistatydino, tūkstančiams žmonių išėjus į gatves dėl jam metamų kaltinimų politine įtaka nužudymo byloje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Gruzijos generalinis prokuroras ketvirtadienį atsistatydino, tūkstančiams žmonių išėjus į gatves dėl jam metamų kaltinimų politine įtaka nužudymo byloje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2018, 8:35 AM, atnaujinta Jun 1, 2018, 8:38 AM

Iraklis Šotadzė sakė padaręs visa, kad patrauktų atsakomybėn žmones, atsakingus už dviejų paauglių žūtį per praėjusių metų pabaigoje sostinėje Tbilisyje įvykusias muštynes.

„Noriu, kad tikėtumėte mano žodžiais, todėl šiandien palieku savo postą ir esu tikras, kad šioje byloje teisingumas bus pasiektas“, – sakoma jo pareiškime, paskelbtame vyriausybės interneto svetainėje.

Kaip pranešė naujienų agentūra „RIA Novosti“, mitingas prasidėjo teismui leidus sušvelninti kaltinimus minėtų muštynių dalyviui, kurio tėvas anksčiau dirbo Generalinėje prokuratūroje.

Atsistatydinus I. Šotadzei, prie parlamento susirinko keli tūkstančiai protestuotojų, kurie reikalavo vyriausybės atsistatydinimo. Prie jų prisidėjo įvairių opozicinių partijų atstovai.

Premjeras Giorgis Kvirikašvilis atsistatydinti atsisakė, bet nurodė atlikti naują minimo incidento tyrimą, pranešė „RIA Novosti“.

„Visuomet palaikiau ir palaikysiu žmones“, – sakė jis ir pridūrė, kad buvo išėjęs susitikti su minia ir kalbėjosi su vieno iš nužudytų vaikinų tėvu.

Pasak G. Kvirikašvilio, vidaus reikalų ministras vadovaus naujam, nuodugnesniam tyrimui, o parlamentas kuo greičiau susirinks į specialią sesiją paskirti tyrimo komiteto narių.

Solidarumo su vieno iš nužudytų paauglių tėvu Zaza Saralidze akcijos ketvirtadienį vyko ir kituose Gruzijos miestuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.