Galvijų vagys Šiaurės Nigerijoje nužudė 23 žmones

Galvijų vagys Šiaurės Nigerijos Zamfaros valstijoje, kuri pastaraisiais mėnesiais kovojo su galvijų vagystėmis ir grobimu, nužudė 23 žmones, vėlų šeštadienio vakarą pranešė vietos valdžios pareigūnas.

 Išpuoliai kaimų gyventojus paskatino suformuoti savigynosbūrius.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Išpuoliai kaimų gyventojus paskatino suformuoti savigynosbūrius.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2018, 12:34 PM

Ginkluoti banditai penktadienį motociklais atvažiavo į valstijos Zanokos kaimą ir ėmė šaudyti į gyventojus bei deginti namus, pareiškė vietos administracijos pirmininkas Mustapha Muhammadas.

„Palaidojome dvidešimt tris per išpuolį nužudytus žmones, įskaitant savigynos būrio narius, kurie bandė atremti banditus“, – pareiškė jis ir pridūrė, kad užpuolikai „prieš pabėgimą padegė namus ir kai kurias iš savo aukų sudegino gyvas“.

Kiek anksčiau penktadienį nusikaltėliai įsiveržė į atokų kaimą ir išsivedė dalį galvijų, tačiau su jais susirėmę vietos savigynos grupės nariai atkovojo pavogtus gyvulius, o banditus privertė sprukti, pažymėjo M.Muhammadas.

Tačiau po kelių valandų vagys, pasitelkę daugiau žmonių, sugrįžo į kaimą, esantį už 160 kilometrų nuo valstijos sostinės Gusau. Šįkart jie ėmė šaudyti ir deginti namus.

Galvijų vagys jau kelerius metus terorizuoja valstijos kaimus, kurie verčiasi gyvulių auginimu ir žemės ūkiu. Jie vagia bandas ir žudo jiems priešintis bandančius vietos gyventojus.

Išpuoliai kaimų gyventojus paskatino suformuoti savigynos būrius.

Savigynos grupių nariai taip pat buvo kaltinami smurtavimu prieš įtariamus vagis ir jų žudymu.

Pastaraisiais metais gaujos ėmėsi pagrobimų už išpirką. Tai vyriausybę paskatino nusikaltėlių taikiklyje atsidūrusiose bendruomenėse dislokuoti karines pajėgas, tačiau išpuoliai vis nesiliauja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.