Po naujo apšaudymo raketomis Izraelis smogė „Hamas“ taikiniams Gazos Ruože

Izraeliečių kariškiai reaguodami į atsinaujinusį Izraelio apšaudymą raketomis anksti sekmadienį smogė „Hamas“ taikiniams Gazos Ruože.

 Tarp taikinių buvo „Hamas“ kariniai kompleksai ir jūrųpajėgos.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Tarp taikinių buvo „Hamas“ kariniai kompleksai ir jūrųpajėgos.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2018, 10:39 AM

Tarp taikinių buvo „Hamas“ kariniai kompleksai ir jūrų pajėgos, sakoma kariškių pranešime. Smūgiai buvo suduoti kovotojams nutraukus dieną išsilaikiusį ugnies nutraukimą ir šeštadienį vakare bei anksti sekmadienį paleidus raketų bendruomenių Izraelyje link.

Izraelio gynybos sistema „Geležinis kupolas“ (Iron Done) perėmė kai kurias raketas, o kitos nukrito Gazos Ruože. Abiejose sienos pusėse niekas nenukentėjo.

Naujausia eskalacija įvyko tūkstančiams palestiniečių šeštadienį dalyvavus jaunos medikės savanorės laidotuvėse. 21 metų Gazos Ruožo sveikatos ministerijos savanorė penktadienį žuvo nuo izraeliečių ugnies prie sienos palestiniečių anklavo pietuose.

Anksčiau šią savaitę Izraelis smogė dešimtims kovotojų taikinių Gazos Ruože, iš kurio į Izraelį buvo paleista daug raketų ir minosvaidžio sviedinių. Tai buvo didžiausias nuo 2014 metų karo smurto proveržis tarp Izraelio ir „Hamas“.

Po šio smurto suintensyvėjimo Gazos Ruožo islamistų grupuotės, įskaitant „Hamas“, paskelbė apie susitarimą nutraukti ugnį, kurį padėjo pasiekti tarpininkai, bet Izraelis to nepatvirtino.

Nuo 2007-ųjų, kai „Hamas“ perėmė Gazos Ruožo kontrolę, šis palestiniečių judėjimas ir Izraelis kariavo tris karus. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.