Viduržemio jūroje prie Turkijos krantų nuskendo devyni migrantai, daugiausia vaikai

Viduržemio jūroje prie Turkijos krantų sekmadienį nuskendo devyni migrantai, greitaeigiu kateriu bandę pasiekti Europą, pranešė turkų valstybinė žiniasklaida.

 Penki migrantai buvo išgelbėti, o dar vienas dingo.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Penki migrantai buvo išgelbėti, o dar vienas dingo.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-06-03 11:40

Tarp žuvusiųjų yra šeši vaikai. Kateris nuskendo prie Antalijos provincijos Demrės rajono krantų, pranešė Anatolijos naujienų agentūra.

Penki migrantai buvo išgelbėti, o dar vienas dingo, sakoma pranešime.

Naujienų agentūra „Dogan“ pranešė, kad migrantai norėjo nelegaliai patekti į Europą, bet jų planuotas kelionės maršrutas kol kas neaiškus. Artimiausia Europos Sąjungos teritorija yra Graikijos Megistės salelė.

Katerių plaukusių migrantų pilietybė kol kas taip pat nežinoma.

2015 metais iš Turkijos į Graikiją atvyko daugiau kaip milijonas žmonių, kurių daugelis bėgo nuo karo Sirijoje. 2016-aisiais Turkija su ES susitarė mažinti migrantų srautą į Europą ir mainais į paskatas, įskaitant finansinę pagalbą, sutiko į Graikijos salas atvykusius nelegalius migrantus priimti atgal.

Susitarimas smarkiai sumažino iš Turkijos į Graikiją atvykstančių migrantų skaičių, bet stebėtojai sako, kad pastaraisiais mėnesiais šiuo keliu vykstančių migrantų vėl daugėja.

Kaip nurodo Tarptautinė migracijos organizacija (IOM), šiemet iki gegužės 30-osios į Graikiją atvyko 10 948 žmonės – daug daugiau nei per tą patį 2017 metų periodą. 35 žmonės žuvo.

Minimu migracijos keliu naudojasi žmonės ne tik iš tokių šalių kaip Sirija, Eritrėja, Irakas ir Afganistanas, bet ir Turkijos piliečiai, bėgantys nuo griežtų valdžios priemonių po nesėkmingo bandymo 2016 metais įvykdyti perversmą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.