Izraelio pajėgos nušovė iš Gazos Ruožo mėginusį prasiveržti palestinietį

Kirviu ginkluotas palestinietis, pirmadienį mėginęs prasiveržti iš Gazos Ruožo į Izraelio teritoriją, buvo nukautas izraeliečių pajėgų, pranešė kariškiai.

Kirviu ginkluotas palestinietis, pirmadienį mėginęs prasiveržti iš Gazos Ruožo į Izraelio teritoriją, buvo nukautas izraeliečių pajėgų, pranešė kariškiai. <br>AP nuotr.
Kirviu ginkluotas palestinietis, pirmadienį mėginęs prasiveržti iš Gazos Ruožo į Izraelio teritoriją, buvo nukautas izraeliečių pajėgų, pranešė kariškiai. <br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-06-04 13:25, atnaujinta 2018-06-04 13:46

Kariuomenės pranešime sakoma, kad kariai apšaudė „du teroristus, apgadinusius apsauginę tvorą ir ginkluotus kirviu“. Vienas iš tų vyrų buvo nukautas, tačiau nepatikslinta, kas nutiko antrajam pažeidėjui. Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija šio incidento kol kas nepatvirtino.

Pirmadienio incidento auka tapo 125-uoju palestiniečiu, žuvusiu Gazos Ruože nuo Izraelio pajėgų ugnies nuo kovo 30 dienos.

Didžioji dauguma šių žmonių žuvo per protestus, vykusius palei anklavo ir žydų valstybės sieną.

Smurtas kulminaciją pasiekė gegužės 14-ąją: tąsyk buvo mažiausiai 61 žmogus, dešimtims tūkstančių demonstrantų susirinkus prie įtvirtintos sienos, palestiniečiams protestuojant prieš prieštaringai vertinamą JAV ambasados atidarymą Jeruzalėje.

Penktadienį Gazos Ruožo pietinėje dalyje buvo nušauta 21 metų savanorė medikė.

Per šiuos neramumus nežuvo nė vienas izraelietis.

Žydų valstybė kaltina Gazos Ruožą kontroliuojantį islamistų judėjimą „Hamas“ naudojantis protestais kaip priedanga išpuoliams vykdyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.