Nobelio premijos laureatė siūlosi apmokėti Šiaurės Korėjos lyderio sąskaitą Singapūre

Nobelio premija apdovanota Tarptautinė branduolinių ginklų uždraudimo kampanija (ICAN) pirmadienį pasisiūlė finansuoti kitą savaitę numatytą istorinį JAV ir Šiaurės Korėjos viršūnių susitikimą ir net apmokėti Kim Jong Uno viešbučio sąskaitą.

Nobelio premija apdovanota Tarptautinė branduolinių ginklų uždraudimo kampanija (ICAN) pirmadienį pasisiūlė finansuoti kitą savaitę numatytą istorinį JAV ir Šiaurės Korėjos viršūnių susitikimą ir net apmokėti Kim Jong Uno viešbučio sąskaitą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Nobelio premija apdovanota Tarptautinė branduolinių ginklų uždraudimo kampanija (ICAN) pirmadienį pasisiūlė finansuoti kitą savaitę numatytą istorinį JAV ir Šiaurės Korėjos viršūnių susitikimą ir net apmokėti Kim Jong Uno viešbučio sąskaitą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 4, 2018, 4:14 PM, atnaujinta Jun 4, 2018, 4:17 PM

Kas mokės už kambarius penkių žvaigždučių viešbutyje „Fullerton“, kurį, kaip manoma, pasirinko Šiaurės Korėjos lyderis, yra vienas iš daugybės neatsakytų klausimų, su kuriais susiduria JAV prezidento Donaldo Trumpo ir Kim Jong Uno susitikimo organizatoriai bei protokolo žinovai.

Jungtinės Valstijos galėtų padengti šias išlaidas, tačiau nenori įžeisti pinigų stokojančios, bet išdidžios Šiaurės Korėjos, praėjusią savaitę rašė dienraštis „The Washington Post“ .

ICAN pranešė, kad gali padėti išeiti iš susidariusios aklavietės ir sumokėti už Kim Jong Uno delegacijos viešnagę, šias išlaidas padengdama iš pernai gautos 1,1 mln. JAV dolerių Nobelio taikos premijos dalies.

„Mes esame pasiruošę padengti viršūnių susitikimo išlaidas, įskaitant apgyvendinimo ir susitikimo vietos (nuomos) išlaidas“, – Japonijoje sakė ICAN atstovas Akira Kawasaki naujienų agentūrai AFP.

„Jeigu viršūnių susitikimui pavojų kelia finansinės problemos, mes esame pasiruošę padengti išlaidas, nes tai svarbus istorinis susitikimas“, – pridūrė jis.

A. Kawasaki nenurodė, kokią konkrečiai sumą skirtų ICAN, tačiau sakė, kad organizacija yra pasirengusi skirti dalį Nobelio taikos premijos piniginės išmokos, „kad paremtų taiką Korėjos pusiasalyje ir pasaulį be branduolinių ginklų“.

Galutinė suma bus suderinta, jeigu Šiaurės Korėja priims šį pasiūlymą, nurodė A. Kawasaki.

Prezidentiniuose 201 kvadratinio metro apartamentuose, kuriais didžiuojasi viešbutis „Fullerton“, yra kabinetinis fortepijonas, atskiras liftas. Tai yra „patys prašmatniausi viešbučio apartamentai Singapūre“, rašoma viešbučio interneto svetainėje.

Skelbiama, naktis juose kainuoja daugiau nei 6 tūkst. JAV dolerių.

Praėjusią savaitę prie viešbučio budėję žurnalistai norėjo ten išvysti Kim Chang Soną, faktinį Kim Jong Uno administracijos vadovą. Jis buvo atvykęs į Singapūrą derinti pagrindinių birželio 12 dienos susitikimo detalių.

JAV ir Šiaurės Korėjos lyderiai derybų Singapūre susitiks pirmą kartą.

Manoma, kad šiose derybose daugiausia dėmesio bus skiriama Korėjos pusiasalio denuklearizavimui, taip pat Vašingtono ir Pchenjano santykių gerinimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.