Britų vyriausybė pritarė Londono Hitrou oro uosto plėtrai

Didžiosios Britanijos vyriausybė pritarė trečio kilimo ir tūpimo tako Hitrou oro uoste statybai, perduodama teisę priimti sprendimą dėl šio daug ginčų keliančio klausimo parlamentui, tačiau tolesnio balsavimo rezultatas yra nenuspėjamas.

Didžiosios Britanijos vyriausybė pritarė trečio kilimo ir tūpimo tako Hitrou oro uoste statybai, perduodama teisę priimti sprendimą dėl šio daug ginčų keliančio klausimo parlamentui, tačiau tolesnio balsavimo rezultatas yra nenuspėjamas.<br>"Reuters"
Didžiosios Britanijos vyriausybė pritarė trečio kilimo ir tūpimo tako Hitrou oro uoste statybai, perduodama teisę priimti sprendimą dėl šio daug ginčų keliančio klausimo parlamentui, tačiau tolesnio balsavimo rezultatas yra nenuspėjamas.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-06-05 16:27, atnaujinta 2018-06-05 16:31

Transporto sekretorius Chrisas Graylingas tokį ministrų kabineto pakomitečio nutarimą pavadino teisingu žingsniu, rodančiu jo šalies ryžtą gerinti susisiekimą su pasauliu, turinčiu paskatinti ekonomikos augimą ateities kartoms.

„Mano departamentas buvo susitikęs su vietos gyventojais ir visiškai supranta jų stiprius jausmus, bet šis sprendimas buvo priimtas ginant nacionalinį interesą, jis buvo pagrįstas išsamiais parodymais“, – sakė jis.

Diskusijos dėl naujo lėktuvų tako vietos pietryčių Anglijoje vyko daug metų, visuomenei reiškiant susirūpinimą dėl būsimo lėktuvų srauto keliamos taršos ir triukšmo.

Pernai Britanijos transporto departamentas paprašė visuomenės išreikšti savo nuomonę dėl planų statyti naują lėktuvų kilimo ir tūpimo taką Hitrou oro uoste. Pasak pareigūnų, šis projektas leistų papildomai aptarnauti 260 tūkst. skrydžių per metus ir šalies ekonomikai atneštų 74 mlrd. svarų (85 mlrd. eurų) per 60 metų laikotarpį.

Hitrou jau dabar yra vienas didžiausių pasaulio oro uostų, tačiau jo plėtros klausimas sukėlė daug ginčų, ypač premjerės Theresos May vyriausybėje.

Britanijos užsienio reikalų sekretorius Borisas Johnsonas, kurio rinkimų apygardos rinkėjai jau dabar patiria nepatogumus dėl Hitrou keliamo triukšmo ir taršos, yra pažadėjęs greičiau gultis po buldozeriais, nei leisti plėsti minėtą oro uostą. Manoma, kad trečiojo tako atsiradimas gali turėti įtakos ir Th. May rinkėjų gyvenimo sąlygoms Meidenhede, į vakarus nuo Londono esančioje apygardoje.

Ch. Graylingas pažadėjo, kad balsavimas parlamente šiuo klausimu įvyks liepos pradžioje. Kadangi visa virtinė konservatorių žadėjo nepritarti šio tako statybai, Th. May mažumos vyriausybei lieka tikėtis, kad ją palaikys opozicija.

Ir net jeigu parlamentas patvirtins šį projektą, prieš jį kovojantys aktyvistai greičiausiai kreipsis į teismą, bandydami statybas uždrausti.

Prieš Hitrou plėtrą kovojančios grupės HACAN pirmininkas Johnas Stewartas sakė, kad balsavimo diena buvo bloga diena vietos gyventojams.

„Jeigu trečiojo tako statybos projektas bus toliau įgyvendinimas, daugelis bendruomenių patirs triukšmo cunamį, – sakė jis. – Daugelio po lėktuvų taku gyvenančių žmonių gyvenimas pasikeis amžiams.“

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.