Italijos pareigūnai suėmė penkis rumunus, įtariamus išnaudojus savo tautiečius

Italijoje policija suėmė penkis rumunus, kurie įtariami neteisėtai išnaudoję savo tautiečius kaip nemokamą darbo jėgą ūkiuose, o moteris vertę užsiimti prostitucija.

 Italijoje policija suėmė penkis rumunus, kurie įtariami neteisėtai išnaudoję savo tautiečius kaip nemokamą darbo jėgą ūkiuose, o moteris vertę užsiimti prostitucija.<br>Mega nuotr.
 Italijoje policija suėmė penkis rumunus, kurie įtariami neteisėtai išnaudoję savo tautiečius kaip nemokamą darbo jėgą ūkiuose, o moteris vertę užsiimti prostitucija.<br>Mega nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 6, 2018, 4:41 PM, atnaujinta Jun 6, 2018, 4:42 PM

Sicilijoje esančio Ragūzos miesto policijos pareigūnai trečiadienį pranešė, kad tarp išnaudojimą patyrusių rumunų buvo pagyvenusių žmonių ir nepilnamečių.

Pasak tyrimą atliekančių pareigūnų, 13 darbininkų, dalis kurių yra beraščiai arba neturi namų, buvo įkalbėti atvykti į Italiją ir dirbti gerai apmokamą darbą. Jiems taip pat pat buvo pažadėtas apgyvendinimas.

Tačiau atvykę į Italiją rumunai buvo maitinami sugedusiu maistu, rengiami atliekų konteineriuose rastais drabužiais ir apgyvendinti nešildomuose namuose.

Pasak policijos pareigūno Antonino Ciavola, nepilnametės mergaitės buvo verčiamos dirbti prostitutėmis.

Darbininkams pabandžius maištauti, prieš juos būdavo naudojamas smurtas. Ilgainiui vienas rumunas darbininkas kreipėsi į policiją.

Suimti asmenys yra įkalinti, kol pareigūnai atlieka tyrimą dėl įtariamos žmonių kontrabandos, prostitučių išnaudojimo ir nepilnamečių lytinio išnaudojimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.