Michelis Barnier: ES negąsdina „priekaištų žaidimas“ derybose dėl „Brexit“

Europos Sąjungos negąsdina „priekaištų žaidimas“ derybose su Didžiąja Britanija dėl „Brexit“, penktadienį pareiškė ES vyriausiasis „Brexit“ derybininkas Michelis Barnier.

 Europos Sąjungos negąsdina „priekaištų žaidimas“ derybose su Didžiąja Britanija dėl „Brexit“, penktadienį pareiškė ES vyriausiasis „Brexit“ derybininkas Michelis Barnier.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Europos Sąjungos negąsdina „priekaištų žaidimas“ derybose su Didžiąja Britanija dėl „Brexit“, penktadienį pareiškė ES vyriausiasis „Brexit“ derybininkas Michelis Barnier.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2018, 5:44 PM, atnaujinta Jun 8, 2018, 5:46 PM

„Mūsų negąsdina toks priekaištų žaidimas“, – per spaudos konferenciją sakė M. Barnier ir paragino Jungtinę Karalystę „realistiškiau“ žiūrėti į tai, ką galima pasiekti.

Jis pridūrė, kad Britanija privalo susitaikyti su savo 2016-ųjų birželį įvykusio referendumo dėl išstojimo iš Bendrijos pasekmėmis, bei pabrėžė, jog Londonas nebegalės gauti naudos iš tų pačių taisyklių, galiojančių, kol JK tebėra ES narė.

„Jei norime sukurti naujus santykius, reikia daugiau pasitikėjimo, bet taip pat reikia daugiau realizmo dėl to, kas yra įmanoma ir neįmanoma“, – sakė M. Barnier.

Likus vos dviem savaitėms iki ES viršūnių susitikimo ir keliems mėnesiams užbaigti „Brexit“ derybas, M. Barnier pareiškė, kad „šiandien atėjo laikas priimti sprendimus ir padaryti pasirinkimus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.