Vokietiją sukrėtusios paauglės nužudymu įtariamas kaltininkas buvo sučiuptas Irake

Irake naktį buvo suimtas prieglobsčio Vokietijoje negavęs irakietis, kuris yra įtariamas vienos paauglės išprievartavimu ir nužudymu šioje šalyje, penktadienį pranešė Vokietijos valdžios pareigūnai.

 20 metų Ali Basharas įtariamas išprievartavęs ir nužudęs 14 -metę Sussanną Marią Feldman.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 20 metų Ali Basharas įtariamas išprievartavęs ir nužudęs 14 -metę Sussanną Marią Feldman.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-06-08 16:16

20 metų Ali Basharą, kuris įtariamas išprievartavęs ir nužudęs 14 -metę Sussanną Marią Feldman, „kurdų pareigūnai suėmė šiauriniame Irake, gavę Vokietijos federalinės policijos prašymą“, paskelbė Vokietijos vidaus reikalų ministras Horstas Seehoferis.

Įtariamąjį medžiojusiai Vokietijos policijai pripažinus, kad A.Basharas paspruko iš Vokietijos kartu su savo šeima, šalyje kilo didžiulis visuomenės nepasitenkinimas.

Irakiečiams pavyko išvykti iš Diuseldorfo oro uosto, nors jų pavardės asmens dokumentuose nesutapo su pavardėmis, nurodytomis lėktuvo bilietuose, informavo policijos pareigūnai. Pasak jų, keleivių tapatybė buvo tikrinama tik pagal nuotraukas jų dokumentuose.

Paaiškėjo, kad per mažiau nei trejus Vokietijoje praleistus metus A.Basharas ne kartą turėjo reikalų su policija ir dar prieš kelis mėnesius turėjo būti išsiųstas iš šalies.

„Vyriausybė turėtų maldauti Susannos tėvų atleidimo, – rašo populiariausias šalies dienraštis „Bild“. – Vienintelis už vaiko nužudymą blogesnis dalykas yra tai, kad vaiką nužudė nusikaltėlis, kurio neturėjo būti mūsų šalyje.“

„Tokie nusikaltimai kelia ypač didelį mūsų visuomenės nepasitenkinimą, nes jie yra kartus įrodymas, kad mūsų šalis nesugeba pakankamai kontroliuoti, kas gyvena tarp mūsų sienų“, – rašoma laikraštyje.

Kitas laikraštis „Frankfurter Allgemeine Zeitung“ atkreipė dėmesį, kad „tokių atvejų iš pažiūros daugėja“.

„Laikas susimąstyti, kiek nukenčia pasitikėjimas vyriausybe, kai ją supa tiek daug nesąmonių“, – rašoma jame.

Paaiškėjus, kad S.M.Feldman ir jos motina yra žydų bendruomenės narės, Vokietijos žydų taryba paragino atlikti „greitą ir išsamų tyrimą“ bei griežtai nubausti šio nusikaltimo kaltininką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.