Popiežius priėmė su vaikų lytiniu išnaudojimu susijusių trijų vyskupų atsistatydinimą

Popiežius Pranciškus pirmadienį priėmė trijų Čilės vyskupų, tarp kurių yra prieštaringai vertinamas Juanas Barrosas, atsistatydinimą, vaikų lytinio išnaudojimo Čilėje skandalui užtemdžius jo popiežiavimą.

 Argentinoje gimęs popiežius Pranciškus, kurio sprendimą Vatikanas paskelbė pirmadienį, sakė, kad prie jo tai negali daugiau pasikartoti.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Argentinoje gimęs popiežius Pranciškus, kurio sprendimą Vatikanas paskelbė pirmadienį, sakė, kad prie jo tai negali daugiau pasikartoti.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 11, 2018, 3:36 PM

Praėjusį mėnesį po virtinės susitikimų Vatikane savo atsistatydinimo pareiškimus popiežiui pateikė visa Čilės delegacija.

Keletas Čilės Katalikų Bažnyčios hierarchijos narių yra kaltinami dangstę kunigą pedofilą Fernando Karadimą 9-ame ir 10-ame dešimtmečiuose ir ignoravę jo nusikaltimus.

Argentinoje gimęs popiežius Pranciškus, kurio sprendimą Vatikanas paskelbė pirmadienį, sakė, kad prie jo tai negali daugiau pasikartoti.

Tačiau sausį ir pats popiežius buvo įklimpęs į šį skandalą, kai lankydamasis Čilėje viešai apgynė J.Barrosą, kaltintą F.Karadimos nusikaltimų dangstymu.

Vėliau, perskaitęs 2,3 tūkst. puslapių ataskaitą apie vaikų lytinį išnaudojimą Čilėje, Pranciškus atsiprašė visų aukų ir pripažino, kad reaguodamas į šį skandalą padarė „rimtų klaidų“.

Nuo to laiko popiežius jau priėmė dvi F.Karadimos aukų grupes Vatikane.

Nuo 2000 metų Čilės pareigūnai gavo pranešimų apie maždaug 80 Romos katalikų kunigų, kaltinamų lytiniu išnaudojimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.