Irane suimti 27 žmonės, kaltinami sąmokslu per Ramadaną surengti išpuolių

Irano žvalgybos ministerija antradienį informavo suėmusi 27 „teroristų tinklo“ narius, įtariamus planavus praėjusią savaitę surengti išpuolių per musulmonų šventąjį mėnesį Ramadaną.

Irano prezidentas Hassanas Rouhani<br>AP nuotr.
Irano prezidentas Hassanas Rouhani<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 12, 2018, 12:13 PM, atnaujinta Jun 12, 2018, 12:15 PM

Grupė ketino „įvykdyti teroristinių operacijų Teherane ir kituose svarbiuose miestuose“, teigiama institucijos svetainėje išplatintame pranešime.

„Jie paskelbė kibernetinėje erdvėje nuotraukų, kuriuose grasino garbingai Irano valstybei kerštu ir žudynėmis“, – sakoma pareiškime.

Jame priduriama, kad atakos turėjo įvykti praėjusią savaitę per Galybės nakties (Laylat al-Qadr) minėjimą ir Jeruzalės dieną, kai reiškiamas solidarumas su palestiniečiais.

Be to, buvo konfiskuota daug ginklų ir šaudmenų, pranešė ministerija.

Iranas itin dažnai tampa sunitų džihadistų taikiniu, nes šie laiko šalyje gyvenančius šiitus atskalūnais. Teheranas savo ruožtu tiesiogiai kovoja su sunitų ekstremistų judėjimais „Islamo valstybė“ ir „al Qaeda“ Irake ir Sirijoje.

Irano revoliucinė gvardija sekmadienį pareiškė atrėmusi tris „teroristų grupuočių“ nesenus mėginimus patekti į šalį iš kaimyninio Irako. Per šiuos susirėmimus žuvo keletas žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.