Austrija nagrinėja galimybę steigti migrantų priėmimo centrus už ES ribų

Austrija su kitomis Europos Sąjungomis valstybėmis svarsto galimybę steigti migrantų priėmimo centrus už Bendrijos ribų, pareiškė kancleris Sebastianas Kurzas.

Austrija su kitomis Europos Sąjungomis valstybėmis svarsto galimybę steigti migrantų priėmimo centrus už Bendrijos ribų, pareiškė kancleris Sebastianas Kurzas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Austrija su kitomis Europos Sąjungomis valstybėmis svarsto galimybę steigti migrantų priėmimo centrus už Bendrijos ribų, pareiškė kancleris Sebastianas Kurzas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2018, 1:22 PM, atnaujinta Jun 13, 2018, 1:27 PM

„Dedamos pastangos kurti prieglobsčio centrus už Europos ribų, kur galėtume apgyvendinti pabėgėlius ir pasiūlyti jiems apsaugą, o ne geresnį gyvenimą centrinėje Europoje“, – sakė kancleris antradienį vėlai vakare visuomeninei televizijai „ORF TV“, paklaustas apie šiuos planus.

S. Kurzas pridūrė, kad Austrija nagrinėja tokią galimybę su grupe kitų šalių, tačiau konkrečiai jų neįvardijo.

Danijos vyriausybės vadovas Larsas Lokke Rasmussenas praėjusią savaitę pareiškė, kad veda derybas su keliomis šalimis, tarp jų Austrija, dėl galimybės steigti „bendrus centrus“ migrantams, kurie galėtų prašyti prieglobsčio ES, ar tiems, kurių prieglobsčio prašymai buvo atmesti.

Paklaustas, ar tokie centrai galėtų atsirasti Albanijoje, kaip daro prielaidą Austrijos žiniasklaida, S. Kurzas tepasakė: „Bus matyti.“

S. Kurzo Liaudies partija yra sudariusi valdančiąją koaliciją su kraštutinių dešiniųjų Laisvės partija. Ši koalicija dirba nuo 2017 metų pabaigos.

Abi partijos vienu iš svarbiausių savo prioritetų įvardija griežtą imigracijos politiką. Vyriausybė sako norinti, kad Austrija taptų mažiau patrauklia prieglobsčio prašytojams, ir siekia padidinti iš šalies išsiunčiamų asmenų, kurių prieglobsčio prašymai buvo atmesti, skaičių.

ES valstybės šiuo metu yra patekusios į aklavietę dėl planų reformuoti Bendrijos prieglobsčio politiką. Italijoje į valdžią atėjus naujai populistų ir imigracijos priešininkų vyriausybei, mažai tikėtina, kad greitu laikų pavyktų pasiekti susitarimą šiuo opiu klausimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.