Lyderė valdžią ketina perduoti tiktai vykdama gimdyti

Naujosios Zelandijos premjerė Jacinda Ardern greitai taps antrąja poste pagimdžiusia šalies vadove. Lyderė valdžią ketina perduoti tiktai vykdama į ligoninę, bet kol jos nebus, vyriausybėje gali pasipilti žiežirbų.

J.Ardern ketina valdžią pavaduotojui perduoti tik vykdama į ligoninę gimdyti.<br>AP nuotr.
J.Ardern ketina valdžią pavaduotojui perduoti tik vykdama į ligoninę gimdyti.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Guardian“, „Newshub“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Jun 14, 2018, 3:14 PM

Anksčiau premjerės biuras pranešė, kad ji ketina dirbti ir keliauti iki pat numatytos gimdymo dienos sekmadienį, tačiau paskutinė J.Ardern darbo diena buvo pirmadienis.

J.Ardern bus antroji šalies lyderė, vaiką pagimdžiusi savo kadencijos metu. Pirmoji 1990 metais tai padarė Pakistano premjerė Benazir Bhutto.

Oklando ligoninėje gimdyti planuojanti Naujosios Zelandijos ministrė pirmininkė tik vykdama į medicinos įstaigą ruošiasi perleisti pareigas pavaduotojui Winstonui Petersui.

Bet savaitgalį 37-erių politikė jau ruošiasi vengti viešumos, kad gimdymas neprasidėtų darbo metu, kol ji lankysis žemės ūkio parodoje.

„Nenoriu pernelyg erzinti likimo, kad nepradėčiau gimdyti viešai. Bet apmąsčiau ir tokią galimybę: manau, būsiu labai tinkamoje kompanijoje, kaimo moterys mane tikrai palaikys“, – juokavo premjerė.

Nors J.Ardern ir Clarkas Gayfordas, apie laukiamą šeimos pagausėjimą pranešę sausį, žada iš karto informuoti tautiečius apie kūdikį, artimiausias šešias savaites po gimdymo šeima prašys suteikti jiems privatumo.

Po pusantro mėnesio J.Ardern ruošiasi sugrįžti į darbą, o televizijos laidas apie žvejybą vedantis C.Gayfordas liks auginti mažylio.

Tiesa, valdančioji koalicija su didžiuliu nerimu laukia akimirkos, kai W.Petersas taps laikinuoju premjeru.

Neseniai paaiškėjo, kad premjerės pavaduotojas yra padavęs į teismą Generalinės prokuratūros, Socialinės plėtros ministerijos ir Valstybės paslaugų komisijos vadovus, nes jie paviešino, kad septynerius metus per klaidą jis gaudavo per didelį atlyginimą. Pinigus politikas vėliau grąžino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.