Po dviejų mėnesių smurto ir 170 aukų Nikaragvoje pasiektas susitarimas dėl paliaubų

Nesibaigiant smurto proveržiams, per kuriuos jau žuvo apie 170 žmonių, Nikaragvos vyriausybė ir opozicijos grupės sutarė dėl paliaubų šalyje. Apie tai informuoja BBC.

 Nikaragvoje smurtu pasižymėję protestai prasidėjo balandžio 19 d., kai prezidento Danielo Ortega'os vyriausybė sumažino pensijas ir apkarpė socialinio draudimo programas. <br>Reuters/Scanpix nuotr. 
 Nikaragvoje smurtu pasižymėję protestai prasidėjo balandžio 19 d., kai prezidento Danielo Ortega'os vyriausybė sumažino pensijas ir apkarpė socialinio draudimo programas. <br>Reuters/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2018, 2:48 PM, atnaujinta Jun 16, 2018, 2:50 PM

Bus sudaryta speciali tyrimo komisija ir į šalį įleisti tarptautiniai tyrėjai.

Penktadienį šalies sostinėje Managvoje vykusioms deryboms tarpininkavo Romos katalikų Bažnyčia.

Nikaragvoje smurtu pasižymėję protestai prasidėjo balandžio 19 d., kai prezidento Danielo Ortega'os vyriausybė sumažino pensijas ir apkarpė socialinio draudimo programas.

Nors priemonės vėliau buvo atšauktos, prasidėję protestai virto judėjimu prieš D. Ortega'os vyriausybę. Į gatves išėjo tūkstančiai šalies gyventojų.

Vyriausybės atstovai, opozicinės pilietinės grupės ir katalikų vyskupai penktadienį pareiškė, kad nedelsiant turėtų liautis smurtas ir visų pusių svaidomi grasinimai. Jie taip pat paskelbė, kad „tiesos išaiškinimo“ komisija ištirs „visus mirčių ir smurto atvejus“ ir nustatys kaltuosius.

Opozicija ir protestuotojai dėl žmonių žūties kaltina vykdomąją valdžią. Vyriausybė gegužės 31 d. paskelbė pareiškimą, kuriame pasmerkė visas smurto apraiškas šalyje ir pažymėjo, jog ji nėra atsakinga už jas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.