Turkija ėmėsi „būtinų iniciatyvų“ po pranešimų apie pažeidimus rinkimuose

Turkijos rinkimų komisijos pirmininkas sekmadienį paskelbė, kad pareigūnai ėmėsi „būtinų iniciatyvų“ po pranešimų apie pažeidimus rinkimų apylinkėse Turkijos pietryčiuose.

 Rinkimai Turkijoje neapsiėjo be pranešimų apie pažeidimus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Rinkimai Turkijoje neapsiėjo be pranešimų apie pažeidimus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 24, 2018, 4:08 PM, atnaujinta Jun 24, 2018, 4:10 PM

Sekmadienį socialinėje žiniasklaidoje paskelbtuose klipuose, regis, matyti prie balsadėžės Suručo mieste Šanliurfos provincijoje besigrūdantys rinkėjai. Rinkimų komisijos pirmininkas Sadi Guvenas sakė, kad buvo pradėtos „administracinės ir baudžiamosios“ procedūros.

Anksčiau pagrindinės opozicinės partijos pirmininkas Kemalis Kilicdaroglu sakė, kad kai kuriuose rytiniuose ir pietiniuose šalies regionuose atsirado „skundų“ dėl pažeidimų, ir paragino rinkimų apylinkėms vadovaujančius pareigūnus išsaugoti nešališkumą.

Jis paragino vyriausybės darbuotojus nepamiršti, kad jie yra „valstybės tarnautojai“, o „kokios nors politinės partijos darbuotojai“.

Tuo tarpu rinkimų stebėtojai iš Europos kritikavo Turkijos sprendimą dėl įtariamo šališkumo neįsileisti dviejų stebėtojų.

Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacijos (ESBO) Parlamentinės Asamblėjos delegacijos vadovas Peteris Osusky naujienų agentūrai AP sekmadienį sakė, kad visi stebėtojai „griežtai laikosi vadinamojo elgesio kodekso“ nepaisant jų politinių pažiūrų.

Turkija neįsileido Andrejaus Hunko iš Vokietijos Kairės partijos ir Jabaro Amino, Švedijos žaliųjų atstovo, „dėl jų viešai reikštos politinės nuomonės“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas