Policija liko be žado: vyras įtariamas paslapčia nužudęs 21 bendradarbį

Vokietijos pareigūnai pradėjo baudžiamąją bylą vyrui, kuris buvo sugautas bandydamas į bendradarbio pietus įberti nuodingų medžiagų. Policija vyro namuose rado gyvsidabrio, švino ir kadmio atsargų.

 Vyras buvo suimtas viename šiaurės vakarų Vokietijos mieste. Aptikusi nuodingas medžiagas vyro namuose policija įtaria, kad jis yra atsakingas už 21 savo bendradarbio mirtį<br> Imago/Scanpix nuotr.
 Vyras buvo suimtas viename šiaurės vakarų Vokietijos mieste. Aptikusi nuodingas medžiagas vyro namuose policija įtaria, kad jis yra atsakingas už 21 savo bendradarbio mirtį<br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2018, 9:38 AM, atnaujinta Jul 2, 2018, 10:44 AM

Vyras buvo suimtas viename šiaurės vakarų Vokietijos mieste. Aptikusi nuodingas medžiagas vyro namuose policija įtaria, kad jis yra atsakingas už 21 savo bendradarbio mirtį metalo apdirbimo įmonėje, rašo „Deutsche Welle“.

Policija neatskleidžia sulaikyto vyro tapatybės.

Vienas įtariamo žudiko bendradarbis pastebėjęs neaiškius baltus miltelius ant savo maisto ir pranešė viršininkui. Peržiūrėjus stebėjimo kamerų įrašus paaiškėjo, kas užbėrė miltelių ant maisto.

„Pradžioje galvojome, kad tai pokštas tarp kolegų, o ne bandymas nužudyti“, – teigė metalo apdirbimo įmonės vadovas Tilo Blechingeris.

Incidentas greitai buvo pradėtas laikyti pasikėsinimu į gyvybę, kadangi policija identifikavo miltelius kaip švino acetatą. Ši medžiaga yra itin nuodinga ir beveik beskonė.

Policija skubiai apieškojo 56 metų įtariamojo namus, kur atrado medžiagų iš kurių vyras galėjo gaminti nuodus.

Trečiadienį policijos atstovai paskelbė, kad įtariamasis nuo 2000 metų galėjo mirtinai nunuodyti 21 savo kolegą.

Dar du jo kolegos šiuo metu yra komos būsenoje, o vienam atliekama dializės procedūra.

Dauguma galimai nunuodytų žmonių mirė nuo vėžio ar širdies ligų, kurias galėjo sukelti nunuodijimas sunkiaisiais metalais.

Policija subūrė specialią 15 tyrėjų komandą, kuri aiškinsis šį nusikaltimą. Ketinama apklausti aukų artimuosius ir juos prižiūrėjusius gydytojus.

Pareigūnai taip pat ruošiasi ekshumuoti mirusiųjų palaikus, kad nustatytų ar jų palaikuose yra likę sunkiųjų metalų pėdsakų.

Įtariamasis toje įmonėje dirbo 38 metus. T.Blechingerio teigimu, jis buvo beveik nepastebimas.

Sulaikytasis susilaikė nuo komentarų apie jam pareikštus kaltinimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.