Belgė šokiravo Izraelį nuoga nusifotografavusi prie švenčiausio Jeruzalės objekto

Belgijos menininkė sukėlė pasipiktinimą Izraelyje, nes nuoga pozavo nuotraukai prie vieno iš švenčiausio judaizmo simbolių – Raudos sienos Jeruzalėje, skelbia BBC. 

 M.Papen nusifotografavo nuoga prie Raudų sienos Jeruzalėje.<br> AFP/Scanpix nuotr. 
 M.Papen nusifotografavo nuoga prie Raudų sienos Jeruzalėje.<br> AFP/Scanpix nuotr. 
 M.Papen nusifotografavo nuoga prie Raudų sienos Jeruzalėje.
 M.Papen nusifotografavo nuoga prie Raudų sienos Jeruzalėje.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 29, 2018, 3:00 PM

Marisa Papen pasidalijo nuotrauka, kurioje guli ant stogo. Raudų sienos rabinas pavadino incidentą labai rimtu. 

Tai – ne pirmas toks menininkės poelgis. Pernai M.Papen buvo sulaikyta, nes nuoga pozavo nuotraukoms prie Luksoro šventyklos Egipte. 

Manekene taip pat dirbanti mergina aiškina, kad jos gyvenimo būdas yra „nuoga laisvė, kai visos kaukės yra nuplėštos ir išmestos į vandenyną“. 

M.Papen aiškino, kad jos poelgis Egipte privertė ją dar labiau nusižengti religijos ir politikos apribojimams ir parodyti savo asmeninę religiją pasaulyje, kuriame laisvė yra tapusi prabanga. 

Mergina pabrėžė, kad jos kelionė į Izraelį sutapo su 70-osiomis jo įkūrimo metinėmis ir prieštaringai vertinamu JAV ambasados atidarymu Jeruzalėje gegužę. 

Labiausiai provokuojančią nuotrauką belgė pasidarė prie Raudų arba Vakarų sienos, kuri yra išlikusi iš Šventajame Rašte aprašytos antrosios žydų šventyklos ir judėjams yra švenčiausia maldos vieta. 

Žydų religiniai lyderiai suskubo pasmerkti nuotrauką. 

Raudų sienos rabinas Shmuelis Rabinovichius pabrėžė, kad tai yra gėdingas incidentas: „Jis įžeidžia šios vietos šventumą ir jausmus tų, kurie lankosi šioje vietoje.“

M.Papen sureagavo į Izraelio nepasitenkinimą. 

„Aš esu sutrikusi ir nustebusi, kad žmonės, kurie tiki, kad Dievas sukūrė mūsų kūnus (taip, kartu ir moterų krūtis ir intymias vietas) galėtų galvoti, kad oda gali įžeisti“, – „Facebook“ rašė menininkė. 

Kai kurie komentatoriai apkaltino M.Papen antisemitizmu, nes jos nuotraukos kadre nesimatė jokių musulmonams jautrių objektų. 

Tiesa, ji tikino, kad taip įvyko netyčia: „Tiesiog toks kadras buvo meniškesnis.“ Kitoje M.Papen paviešintoje nuotraukoje ji žvelgia į Uolos kupolą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.