Ispanijos NVO laivas išgelbėjo 59 migrantus, Italija atsisako juos priimti

Ispanijos nevyriausybinė organizacija „Proactiva Open Arms“ šeštadienį pranešė, kad jos laivas Viduržemio jūroje išgelbėjo 59 migrantus, kurie Viduržemio jūra keliavo iš Libijos. Tačiau tai pasmerkė Italijos kraštutinių dešiniųjų pažiūrų vidaus reikalų ministras, kuris pareiškė, kad jo šalis migrantų nepriims.

Laivas Viduržemio jūroje išgelbėjo 59 migrantus.<br> AP nuotr.
Laivas Viduržemio jūroje išgelbėjo 59 migrantus.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 30, 2018, 5:56 PM

„Proactiva Open Arms“ savo tviterio paskyroje pranešė, kad jos laive yra 59 migrantai, kurie „vyksta į saugų uostą“. „Nepaisant sunkumų, mes ir toliau saugome šių nematomų žmonių teisę į gyvenimą. Jų istorijos apie tai, ką jiems teko patirti, yra siaubingos“, – paskelbė NVO.

Italijos vidaus reikalų ministras Matteo Salvini (Matėjas Salvinis) pareiškė, kad „Proactiva Open Arms“ laivas migrantų laivą pasiekė anksčiau už Libijos pakrančių apsaugos pareigūnus Libijos gelbėjimo operacijos zonoje.

„Artimiausias uostas yra Malta, o laivas plaukia su Ispanijos vėliava. Jie gali pamiršti apie įplaukimą į Italijos uostą“, – pareiškė ministras.

O Maltos vidaus reikalų ministras tviteryje pareiškė, kad migrantai buvo išgelbėti tarp Libijos ir Italijai priklausančios Lampedūzos salo. „Nustokite skleisti neteisingą informaciją ir pirštu badyti į Maltą be jokios priežasties“, – pareiškė Michaelas Farrugia (Maiklas Farudža).

Šiuo metu neaišku, kur plauks ispanų laivas.

Anksčiau šį mėnesį Italija ir Malta atsisakė priimti prancūzų NVO laivą su 630 migrantų iš Afrikos, kas sukėlė didžiulį tarptautinį pasipiktinimą. Vėliau Ispanijai sutiko priimti pabėgėlius. Vėliau Malta leido įplaukti kitam gelbėjimo laivui su 230 migrantų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.