Belgijoje suimta pora, kaltinama bandžiusi surengti išpuolį Prancūzijoje

Belgijoje buvo pareikšti kaltinimai vienai sutuoktinių porai, planavusiai per savaitgalį Prancūzijoje vykusį iraniečių opozicijos grupės renginį įvykdyti išpuolį, pirmadienį pranešė prokurorai.

 Juos sulaikius policija atliko kratas dar penkių įtariamųjų namus, tačiau detalių apie jas nepateikiama.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Juos sulaikius policija atliko kratas dar penkių įtariamųjų namus, tačiau detalių apie jas nepateikiama.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 2, 2018, 4:06 PM

Belgijos piliečiai Amiras S. ir Nasimeh N. „įtariami bandę surengti sprogdinimo ataką“ šeštadienį Paryžiaus Vilpento priemiestyje, kur vyko Irano liaudies modžahedų organizuota konferencija, sakoma Belgijos federalinio prokuroro pranešime.

Pasak prokuroro, ta pora buvo suimta savo automobilyje „Mercedes“, kuriame buvo aptikta apie pusę kilogramo TATP (acetono peroksido arba tricikloacetono peroksido) ir detonatorius. Tokia medžiaga jau buvo keletą kartą naudota per sprogimus keliuose Europos miestuose, tarp jų Mančesteryje, Briuselyje ir Paryžiuje.

Juos sulaikius policija atliko kratas dar penkių įtariamųjų namus, tačiau detalių apie jas nepateikiama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.