Iranas skelbia apie derybas su pasaulio galybėmis dėl susitarimo branduoliniu klausimu

Irano ir penkių pasaulio galybių, tebedalyvaujančių 2015 metų susitarime dėl Teherano branduolinės programos apribojimo, užsienio reikalų ministrai penktadienį susitiks Vienoje tartis dėl susitarimą ištikusių problemų, pranešė iraniečių valstybinė žiniasklaida.

Iranas perspėjo, kad jei susitarimas žlugs, jis bus pasirengęs „per kelias dienas“ atnaujinti urano sodrinimą iki 20 proc. – aukštesnio nei leidžiama pagal susitarimą lygio.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Iranas perspėjo, kad jei susitarimas žlugs, jis bus pasirengęs „per kelias dienas“ atnaujinti urano sodrinimą iki 20 proc. – aukštesnio nei leidžiama pagal susitarimą lygio.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2018, 2:19 PM, atnaujinta Jul 3, 2018, 2:20 PM

Didžiosios Britanijos, Kinijos, Prancūzijos, Vokietijos ir Rusijos diplomatijos vadovai Austrijos sostinėje susitiks su Irano užsienio reikalų ministru Mohammadu Javadu Zarifu (Mohamadu Džavadu Zarifu), pirmoms bendroms deryboms dėl susitarimo iš jo pasitraukus Vašingtonui, pranešė naujienų agentūra IRNA.

Ministrai aptars Europos Sąjungos siūlomą „paskatų paketą“, kuriuo siekiama įtikinti Iraną likti susitarime, sakoma IRNA pranešime.

Per susitikimą bus ieškoma „sprendimų siekiant išsaugoti susitarimą dėl Irano branduolinės (programos) po neteisėtų JAV pasitraukimo veiksmų“, nurodoma pranešime, kuris pasirodė Irano prezidentui Hassanui Rouhani lankantis Europoje ir telkiant paramą susitarimui.

M. J. Zarifo lydimas H. Rouhani antradienį lankosi Šveicarijoje, o trečiadienį turi nuvykti į Vieną, kur 2015 metais buvo pasirašytas minimas susitarimas.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas prieš du mėnesius vienašališkai pasitraukė iš susitarimo, tuo papiktindamas kitas jo dalyves, kurios drauge su ES toliau jį rėmė.

Iranas perspėjo, kad jei susitarimas žlugs, jis bus pasirengęs „per kelias dienas“ atnaujinti urano sodrinimą iki 20 proc. – aukštesnio nei leidžiama pagal susitarimą lygio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.