JAV valstybės sekretorius šią savaitę vėl apsilankys Šiaurės Korėjoje

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo šią savaitę vėl nuvyks į Šiaurės Korėją, kur pamėgins sukonkretinti abstraktų susitarimą dėl Pchenjano branduolinio arsenalo, kurį birželį pasiekė JAV prezidentas Donaldas Trumpas ir Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-unas.

 M.Pompeo ketvirtadienį išskris iš Vašingtono į Pchenjaną, o vėliau apsilankys Briuselyje, kur vyks svarbus NATO viršūnių susitikimas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 M.Pompeo ketvirtadienį išskris iš Vašingtono į Pchenjaną, o vėliau apsilankys Briuselyje, kur vyks svarbus NATO viršūnių susitikimas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2018, 11:02 AM

Pasak pareigūnų, diplomatinei kelionei aplink pasaulį besirengiantis M.Pompeo ketvirtadienį išskris iš Vašingtono į Pchenjaną, o vėliau apsilankys Briuselyje, kur vyks svarbus NATO viršūnių susitikimas.

D.Trumpas anksčiau gyrėsi, kad deklaracija, kurią jis kartu su Kim Jong-unu pasirašė per Singapūre įvykusį jųdviejų istorinį susitikimą, išsklaido JAV ir Šiaurės Korėjos ilgametę branduolinę priešpriešą, o M.Pompeo buvo pavesta tartis dėl šio susitarimo detalių.

Baltųjų rūmų atstovė Sarah Sanders atsisakė patvirtinti arba paneigti pranešimus, kad Pchenjano režimas po viršūnių susitikimo Singapūre suintensyvino savo branduolinę programą, užuot pradėjęs nusiginkluoti.

„Siekdamas tęsti svarbų darbą dėl Korėjos pusiasalio denuklearizacijos, sekretorius Pompeo liepos 5-ąją nuvyks į Šiaurės Korėją, kur susitiks su lyderiu bei komanda“, – sakė ji.

„Manau, kad atsitiko keletas dalykų. Pirma, per pastaruosius aštuonis mėnesius nematėme jokių raketų paleidimų“, – pridūrė S.Sanders, kalbėdama apie Pchenjano ankstesnius provokuojamus balistinių raketų bandymus.

„Nematėme ir branduolinių sprogdinimų. Ir vėlgi, šie pokalbiai toliau plėtojami. Neatskleisiu visų detalių, bet galiu pasakyti, kad pažanga daroma ir toliau“, – pareiškė Baltųjų rūmų atstovė.

Valstybės departamentas informavo, kad M.Pompeo šeštadienį iš Šiaurės Korėjos nuvyks į Tokiją, o sekmadienį svarstys regionui aktualius klausimus kartu su japonų ir pietų korėjiečių pareigūnais.

Šeštadienį valstybės sekretorius išskris į Hanojų derybų su Vietnamo vyriausybe, o kitą savaitę pratęs savo kelionę Jungtinių Arabų Emyratų sostinėje Abu Dabyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.