Jungtinė Karalystė dviejų žmonių apnuodijimo Eimsberyje nelaiko pasikėsinimu

Jungtinės Karalystės saugumo ir ekonominių nusikaltimų valstybės ministras Vidaus reikalų ministerijoje Benas Wallace'as mano, kad dviejų britų apnuodijimas Eimsberio miestelyje nėra tyčinis pasikėsinimas, ketvirtadienį pranešė televizija Sky News“.

Dviejų britų apnuodijimas Eimsberio miestelyje nėra tyčinis pasikėsinimas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Dviejų britų apnuodijimas Eimsberio miestelyje nėra tyčinis pasikėsinimas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2018, 12:23 PM

„Darbinė tyrimo linija yra, kad šie (nukentėję) žmonės nebuvo susiję su Skripaliais. Tai nebuvo pasikėsinimas. Tai, manau, buvo apsinuodijimas (nervus paralyžiuojančia medžiaga) „Novičiok“, – sakė B.Wallace'as.

Tačiau jis pabrėžė, jog Jungtinė Karalystė vis dar mano, kad Rusija yra susijusi su buvusio rusų šnipo Sergejaus Skripalio ir jo dukters Julijos apnuodijimu kovo mėnesį netoliese esančiame Solsberyje, ir paragino rusus paaiškinti, „kaip jie tai padarė“.

„Jie vis dar turi šansą viską ištaisyti. Jie gali mums pasakyti, kas buvo suplanuota ir kaip jie tai padarė“, – pridūrė jis.

Birželio 30 dieną 45 metų vyras ir 44 metų moteris buvo rasti netekę sąmonės viename ramiame, neseniai pastatytame rajone Eimsberio miestelyje, esančiame netoli garsiojo priešistorinio Stounhendžo monumento.

Charlie Rowley ir Dawn Sturgess į Solsberio ligoninę buvo atvežti kritinės būklės. Vėliau policija pranešė, kad pora apsinuodijo „Novičiok“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.