Nepaprastosios padėties režimas Turkijoje bus atšauktas liepos 9-ąją

Turkijos ministras pirmininkas Binali Yildirimas ketvirtadienį pareiškė, kad prieš dvejus metus po nepavykusio perversmo įvestas nepaprastosios padėties režimas šalyje bus atšauktas liepos 9-ąją, kai bus patvirtintas naujasis ministrų kabinetas, informavo Anatolijos naujienų agentūra.

 Turkijos ministras pirmininkas B.Yildirimas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Turkijos ministras pirmininkas B.Yildirimas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2018, 12:34 PM

Be to, premjeras pranešė, jog penktadienį bus patvirtintas sąrašas kovos su teroristine veikla priemonių, įsigaliosiantis iškart po to, kai bus atšaukta nepaprastoji padėtis.

Kiek anksčiau apie Turkijos valdžios planus atšaukti nepaprastąją padėtį pranešė turkų laikraščio „Sabah“ šaltiniai.

Pranešama, kad toks sprendimas buvo priimtas praėjusią savaitę per už uždarų durų vykusį prezidento Recepo Tayyipo Erdogano susitikimą su dešiniojo sparno Nacionalistų judėjimo partijos (MHP) lyderiu Devletu Bahceli.

Nepaprastoji padėtis Turkijoje buvo įvesta 2016-ųjų liepą po nesėkmingo bandymo surengti valstybės perversmą. Per neramumus naktį iš liepos 15-osios į 16-ąją Ankaroje ir keliuose kituose miestuose žuvo apie 250 asmenų, dar per 2 tūkst. žmonių buvo sužeisti.

Vyriausybė kaltina musulmonų pamokslininką Fethullah Guleną surengus šį nepavykusį perversmą, o pats JAV gyvenantis dvasininkas jam metamus kaltinimus neigia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.