Jungtinė Karalystė neplanuoja skelbti sankcijų Rusijai dėl incidento Eimsberyje

Didžiosios Britanijos vidaus reikalų sekretorius Sajidas Javidas sekmadienį pareiškė, kad Londonas neplanuoja skelbti sankcijų Rusijai dėl incidento Eimsberyje, informavo kanalas BBC.

Didžiosios Britanijos vidaus reikalų sekretorius Sajidas Javidas sekmadienį pareiškė, kad Londonas neplanuoja skelbti sankcijų Rusijai dėl incidento Eimsberyje, informavo kanalas BBC.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Didžiosios Britanijos vidaus reikalų sekretorius Sajidas Javidas sekmadienį pareiškė, kad Londonas neplanuoja skelbti sankcijų Rusijai dėl incidento Eimsberyje, informavo kanalas BBC.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 8, 2018, 2:20 PM, atnaujinta Jul 8, 2018, 2:22 PM

„Policija tebesistengia suprasti, kaip tie žmonės susidūrė su užkrėstu objektu. Esu įsitikinęs, kad policija išsiaiškins šios bylos esmę. Dabar nėra jokių planų skelbti sankcijas Rusijai“, – savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“ BBC citavo VRM vadovą.

S. Javidas šiuo metu yra išvykęs vizito į Eimsberį ir Solsberį.

Birželio 30 dieną 45 metų vyras ir 44 metų moteris buvo rasti netekę sąmonės Eimsberio miestelyje.

Charlie Rowley ir Dawn Sturgess į Solsberio ligoninę buvo atvežti kritinės būklės. Vėliau policija pranešė, kad pora apsinuodijo Sovietų Sąjungoje sukurta nervus paralyžiuojančia kovine medžiaga „Novičiok“.

Eimsberis yra maždaug už 12 km nuo Solsberio, kur šių metų kovą buvęs Rusijos karinės žvalgybos karininkas Sergejus Skripalis ir jo dukra buvo rasti susmukę ant suolelio prie vieno prekybos centro.

Londonas kaltina Rusiją dėl pasikėsinimo į Skripalius, o Maskva tokius kaltinimus įnirtingai neigia. Jų apnuodijimas ta pačia nervus paralyžiuojančia medžiaga išprovokavo didelę santykių su Rusija diplomatinę krizę.

Policija sako nustačiusi, kad Ch. Rowley ir D. Sturgess, kurių būklė tebėra kritinė, buvo „paveikti nervus paralyžiuojančios medžiagos po kontakto su užterštu daiktu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.