Turkijoje atleista dar apie 18,5 tūkst. viešojo sektoriaus darbuotojų

Sekmadienį paskelbtu dekretu Turkijos valdžia nurodė atleisti daugiau kaip 18,5 tūkst. viešojo sektoriaus darbuotojų. Tarp atleistųjų – policijos pareigūnai, kariai ir akademikai.

Sekmadienį paskelbtu dekretu Turkijos valdžia nurodė atleisti daugiau kaip 18,5 tūkst. viešojo sektoriaus darbuotojų. Tarp atleistųjų – policijos pareigūnai, kariai ir akademikai. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Sekmadienį paskelbtu dekretu Turkijos valdžia nurodė atleisti daugiau kaip 18,5 tūkst. viešojo sektoriaus darbuotojų. Tarp atleistųjų – policijos pareigūnai, kariai ir akademikai. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 8, 2018, 10:21 AM, atnaujinta Jul 8, 2018, 10:23 AM

Oficialiajame leidinyje nurodoma, kad neeiliniu dekretu iš viso atleidžiami 18 632 asmenys. Jie įtariami sąsajomis su teroristinėmis organizacijomis ir grupuotėmis, „veikiančiomis prieš šalies nacionalinio saugumo interesus“.

Tarp atleistųjų – 8 998 policijos pareigūnai, 3 077 kariškiai, 199 akademikai ir tūkstančiai kitų profesijų atstovų.

Nuo nepavykusio bandymo 2016-ųjų liepą Turkijoje surengti perversmą, šalyje galioja nepaprastoji padėtis. Ji buvo pratęsta septynis kartus. Pastarasis laikotarpis oficialiai baigiasi liepos 19 dieną.

Tačiau, remiantis Turkijos žiniasklaidos pranešimais, nepaprastoji padėtis gali būti panaikinta dar šį pirmadienį. Taip pat skelbiama, kad sekmadienį paskelbtasis dekretas esą bus paskutinis toks nurodymas masiškai atleisti šalies tarnautojus.

Nuo 2016-ųjų liepos Turkijoje tokiais įsakais buvo atleista daugiau kaip 110 tūkst. viešojo sektoriaus darbuotojų. Dar keliasdešimt tūkstančių asmenų buvo laikinai nušalinti nuo pareigų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.